Info 5b 2016-10-07

Hej!

På onsdag kommer vi att få besök av Carro skyddsängel. Besöket var planerat redan i åk 4, men ställdes tyvärr in pga sjukdom. Eleverna i klassen har sedan dess frågat mig åtskilliga gånger när hon ska komma och nu är det äntligen dags. Inför det planerade besöket i årskurs 4 skickades det ut ett kort informationsbrev som jag bifogar nedan.

Download (PDF, 242KB)

För vissa elever är möjligheten att lyssna sig till kunskap viktig. Därför har Älmhults kommun sedan förra året ett avtal med Inläsningstjänst som gör att våra elever får full tillgång till ca 3 500 olika läromedel och ett mindre utbud lättläst skönlitteratur. De kan lyssna när, var och hur de vill – via vår hemsida eller via surfplattor och smartphones. På onsdag eftermiddag ska eleverna i 5b få lösenord och bli visade hur man använder tjänsten.

På torsdag är det dags för terminens första matteprov. Det gäller kapitel 1-2 och de elever som känner att de behöver repetera vissa moment kan göra det på s 154 – 155, läsa sammanfattning på s 37 och 65 samt träna extra på arbetsblad.

På torsdag efter lunch är det dags att simma i Haganäs igen.

För de elever som vill vara medlemmar i Klöxhultsskolan idrottsförening, Kif, är medlemsavgiften 20 kr. Den ska betalas till Anette senast på torsdag 13/10. Kif har planerat olika aktiviteter som kardborreboll, hockeyresa, buss till Diö ishall för skridskoåkning, skidresa till Hestra, fotbollsresa och olika racketsportsaktiviteter.

Vecka 41
Måndag
:
Tisdag:
Onsdag:
Läsläxa
Carro skyddsängel
Inläsningstjänst
Torsdag:
Matteprov kap 1 – 2
Sista dagen att betala medlemsavgift KIF
Simning i Haganäs
Fredag:
Jenny och Myra presenterar veckans nyheter

Redan inplanerade aktiviteter:
9 november:   Uttagning till Vi i femman

 Mvh

Anette

 

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.