Veckoinfo 5c, 161118

I onsdags hade vi två besök i klassen, dels Mårten Skagert  från AV-media som pratade med eleverna om nätet. Vad kan man lita på vad är fejkade inlägg? Vad kan det få för konsekvenser när man lägger ut ett inlägg med taskigt innehåll på nätet? Vad använder vi nätet till? Det var exempel på tankar och funderingar som han diskuterade med eleverna. Läs mer på första sidan: http://kloxhult46.vibloggar.nu/2016/11/15/barn-unga-foraldrar-och-internet/

Sedan kom Petrus Dahlin och berättade om sina böcker och hur han blev författare mm. Det var ett mycket uppskattat besök och väldigt spännande för oss att få träffa den författare som vi läst så många böcker av den senaste tiden. Mer info om besöket på första sidan:  http://kloxhult46.vibloggar.nu/2016/11/17/forfattarbesok-med-petrus-dahlin/

Istället för läsläxa kommer vi nu att gå över till skrivläxa ett tag framöver. Läxan kommer att bestå av diktamen. Barnen får en text de ska träna på att läsa högt och skriva hemma. Det är viktigt att skriva texten många gånger hemma, så att stavning, skiljetecken och stor bokstav blir rätt. På torsdagarna kommer jag sedan att läsa texten högt och barnen får skriva och lämna in till mig. Jag kommer också att dra tre namn som får läsa texten högt.

Som jag skrev förra veckans veckobrev är det barnen i åk 5 som står för årets luciafirande. Musiklärare Marino har valt att satsa på ett klassiskt luciatåg med mycket fokus på sången och vi ska försöka hinna lära oss att sjung Sankt Staffans visa och Stilla Natt tvåstämmigt. För att barnen ska kunna träna finns stämmorna utlagda på Youtube

På en annan länk finns alla sångerna med sång och musik. Vår förhoppning är att barnen kan gå in på dessa länkar via mobil, surfplatta eller dator och träna text och stämma. Vi kommer även träna i skolan vid ett flertal tillfällen, men för att det ska bli riktigt bra krävs mycket träning!

Alla texter har eleverna fått på stenciler.

Läxor mm till vecka 47

  • Måndag 21/11
  • Tisdag 22/11
  • Onsdag 23/11    Ma-läxa uppdrag på bingel.se eller arb.blad på stencil (Lilla gruppen-stencil med klockan)
  • Torsdag 24/11    Sv-diktamensläxa, Eng – Skriva “An animal riddle” i skrivboken (minst 5 meningar, exempel finns i skrivboken) Om man önskar mer träning i eng; Gå in på studentlitteratur.se och kap 8 Blackmail (öva text+ glosor)
  • Fredag 25/11
Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.