5a, Veckoinfo 2016-11-18

Hej

Vilken vecka vi har haft. Två mycket bra besök och där båda besöken var mycket uppskattade. Mårten Skagerts besök gav tankar och funderingar om vad som sker på internet, medan Petrus Dahlins besök bjöd på mycket skratt och glädje.

När det gäller läxan i svenska som kommer den nu vara en diktamen. Eleverna får en text som de ska träna på att läsa högt och skriva hemma. De ska träna på de stavningen, strukturen och att skriva texten så snyggt de kan. På torsdagen kommer jag att läsa texten högt för eleverna och de kommer sedan få lämna den till mig. Jag kommer också att dra tre namn som får läsa texten högt.

Sedan tidigare har jag informerat om att det är barnen i åk 5 som ansvarar för Klöxhultsskolans luciatåg. Av Marino har eleverna fått texter på de sånger som de ska sjunga i lucia tåget. Det är viktigt att de ska träna så mycket som möjligt på detta. Två av sångerna, Sankt Staffans visa och Stilla Natt kommer de att sjunga tvåstämmigt. För att hjälpa eleverna att träna finns stämmorna utlagda på Youtube https://www.youtube.com/watch?v=lqMpt4yOojU . På https://www.youtube.com/playlist?list=PLai-6×9-z3mdYW7JFw2A3OcTtB3IlNjFy finns de övriga sångerna med sång och musik.  Vår förhoppning är att barnen kan gå in på dessa länkar via mobil, surfplatta eller dator och träna text och stämma.

Vecka 47
Måndag:
idrott, musik

Tisdag:
No – läsa och kunna om emalj, ryggmärg, mjölktänder och visdomstand, samt Kan du nu? Nr 3

Onsdag:
Ma: elevspel eller bingel (uppdrag)
Idrott

Torsdag:
Eng – Skriva “An animal riddle” i skrivboken (minst 5 meningar, exempel finns i skrivboken)

Fredag:
Sv – diktamen

Om man önskar mer träning i eng;
 Gå in på studentlitteratur.se och kap 8 Blackmail (öva text+ glosor)

Planerade aktiviteter:
13/12 Luciatåg

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *