Info 5b 2016-11-18

Vecka 46

Denna vecka har vi haft två olika besök och det mest uppskattade var författaren Petrus Dahlin. Han inspirerade verkligen barnen till att både läsa och skriva. Många passade också på att få hans autograf, så den pryder både skrivböcker och annat i klassrummet.

När det gäller svenskläxan kommer den nu ett tag att bestå av diktamen. Barnen får ut en text de ska träna på att läsa högt och skriva hemma. Vi pratade om hur viktigt det är att skriva texten många gånger, så att stavning, skiljetecken och stor bokstav blir rätt. På onsdagarna kommer jag sedan att läsa texten högt och barnen får skriva och lämna in till mig. Jag kommer också att dra tre namn som får läsa texten högt.

Som jag skrivit i ett tidigare veckobrev är det barnen i åk 5 som står för årets luciafirande. Marino har valt att satsa på ett klassiskt luciatåg med mycket fokus på sången och vi ska försöka hinna lära oss att sjung Sankt Staffans visa och Stilla Natt tvåstämmigt. För att barnen ska kunna träna finns stämmorna utlagda på Youtube https://www.youtube.com/watch?v=lqMpt4yOojU . På https://www.youtube.com/playlist?list=PLai-6×9-z3mdYW7JFw2A3OcTtB3IlNjFy finns de övriga sångerna med sång och musik.  Vår förhoppning är att barnen kan gå in på dessa länkar via mobil, surfplatta eller dator och träna text och stämma.

Vecka 47
Måndag
:
Tisdag:
Onsdag:
Sv – diktamen
No – läsa och kunna om emalj, ryggmärg, mjölktänder och visdomstand +Kan du nu? nr 3
Torsdag:
Ma– sammanfattning om volym s43 i läroboken
Fredag:
Eng – Skriva “An animal riddle” i skrivboken (minst 5 meningar, exempel finns i skrivboken)
Stella och Jennie presenterar veckans nyheter.

Om man önskar mer träning i eng; Gå in på studentlitteratur.se och kap 8 Blackmail (öva text+ glosor)

Redan inplanerade aktiviteter:

13/12 Luciatåg

Mvh

Anette

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.