Info 5b, 2016-11-25

Hej!

Lucia närmar sig med stormsteg och på måndag kommer vi att träna lucia tillsammans med alla femmorna för första gången. Det ska bli spännande att höra hur det låter när alla är samlade. På måndagen den 12 december vill vi att barnen ska ha med sig sina luciakläder till skolan. Flickorna behöver ta med lucialinne (glitter och ljus fixar skolan). Pojkarna behöver stjärngosselinne, stjärna och strut.

Påminn gärna barnen hemma om att de måste träna, träna och åter träna på sångerna för att lära in texterna och melodierna ordentligt. Vi vill att de själva ska känna sig nöjda med sitt luciaframträdande efteråt och flera av texterna har verser som de inte kan sen tidigare. Vi tränar i klassrummet under veckorna också, men tiden går fort och snart är det dags!

https://www.youtube.com/playlist?list=PLai-6×9-z3mdYW7JFw2A3OcTtB3IlNjFy finns luciasångerna och musik.  Vår förhoppning är att barnen kan gå in på dessa länkar via mobil, surfplatta eller dator och träna text och stämma.

Ni föräldrar som vill se och höra era barn är mycket välkomna. Se inbjudan.

Download (PDF, 43KB)

Under menyn Studietips på bloggens förstasida har Cissi lagt ut tips på hur man kan träna olika förmågor i engelska – läsförståelse, hörförståelse, skriftlig förmåga, muntlig förmåga, ordkunskap och grammatik.

I matten börjar vi nästa vecka arbeta med att läsa av linjediagram, cirkeldiagram och räkna ut medelvärde. Måldokument är utlagt under fliken ”Måldokument 5b”.

GDE Error: Requested URL is invalid

I no är det slut med biologin och barnen kommer att ha teknik på schemat istället. Det är något barnen ser fram emot med spänning.

Skolan har uppdaterat sina datorer så vi nu använder Windows 10 och Office 365. Det innebär bl.a. att eleverna nu kan logga in hemifrån och kommer åt sina skoldokument hemma. Nedan finns en manual till inloggning, hur man öppnar/sparar dokument osv.

Download (PDF, 331KB)

Vecka 48
Måndag:
Tisdag:
So-begrepp om demokrati/diktatur
Onsdag:
Sv – diktamen +  läsa
No – kroppen
Torsdag:
Fredag:
Eng – diagnos kap 1-8 enligt måldokumentet
Frida och Ida presenterar veckans nyheter

Om man önskar mer träning i eng; Gå in på studentlitteratur.se och kap 8 Blackmail (öva text+ glosor)

Redan inplanerade aktiviteter:
12/12 Ha med luciakläder till skolan
13/12 Luciatåg

Mvh

Anette

 

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.