5c, veckoinfo 161209

Hej!

Tiden flyger fram och det börjar närma sig terminsslut. Vi arbetar nu intensivt för att hinna göra färdigt allt som påbörjats.

I svenska håller vi på för fullt att skriva deckare och meningen är att vi ska vara färdiga med dem innan vi går på jullov. Det kan innebära att en del elever kanske behöver skriva lite hemma också. Vi har fått ett nytt system på datorerna på skolan som innebär att allt material eleverna skapar på datorerna sparas i “molnet”. De kan därför enkelt komma åt sina filer även hemifrån. För att komma åt dokumenten går de in på Älmhults kommuns länksida www.almhult.se/link och klickar där på Office 365. De loggar in med sin mailadress 05______@utb.almhult.se och sitt lösenord. Där hittar de sedan sina dokument.

På måndag 12/12 är det dags för genrep inför vår luciaföreställning. Vi vill påminna alla om att ta med sig sina kläder mm till denna dag. Träna gärna texterna lite extra under helgen så de verkligen sitter! De som har möjlighet kommer 7.45 på tisdag till idrottshallen så att alla har tid att byta om och sjunga upp. Tänk på att ha ljusa underkläder och vita strumpor till stjärngosse/lucialinnena. En inbjudan till luciaframträdandet hittar ni på första sidan. Välkomna!

På onsdag kommer vi att ha ett avslutande ma-prov på kap 3-5. Om man önskar repetera inför provet finns det sammanställningar i slutet av varje kapitel samt repetitionsuppgifter i slutet av matteboken.

Läxor mm till vecka 50

  • Måndag 12/12     Genrep lucia hela fm, ta med kläder mm.
  • Tisdag 13/12        Luciaframträdande fm
  • Onsdag 14/12      SO – omprov läxförhör för de som fått meddelande om det (begrepp), Ma – prov kap 3-5
  • Torsdag 15/12      Sv – diktamen kap 4, Eng – kunna fraser på stencil + göra egen gåta
  • Fredag 16/12
Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.