5a, Veckoinfo 20161209

Veckorna försvinner i rasande fart och snart är det dags för terminsslut. Men några intensiva dagar återstår.

Nästa vecka är fylld av aktiviteter. På måndag är det genrep för tisdagens luciatåg. Tänk på att skicka med elevernas kläder och eventuella tillbehör. Träna gärna texterna lite extra under helgen så att de verkligen sitter!
Tisdagens förmiddag är består av luciatåg. De, elever, som har möjlighet kommer 7.45 till idrottshallen så att alla har tid att byta upp och sjunga upp. Tänk på att ljusa underkläder och vita strumpor till stjärngosse/lucialinnena. Vi kommer att uppträda två tillfällen. Om ni vill komma och titta är ni hjärtligt välkomna. En inbjudan till luciaframträdandet hittar ni på första sidan. Välkomna!

På onsdagen är det dags för den årliga julsimningen. Klassen cyklar från skolan vid 08.00. Tänk på att se över cykelns lampor, eftersom det är mörkare ute nu. Dessutom är det bra om eleverna även har någon extra reflex/reflexväst.

I svenska håller vi på för fullt med våra deckare och förhoppningen är att vi ska vara färdiga med dem innan vi går på jullov. Det kan innebära att en del elever kanske behöver skriva lite hemma också. Vi har fått ett nytt system på datorerna på skolan som innebär att allt material eleverna skapar på datorerna sparas i ”molnet”. De kan därför enkelt komma åt sina filer även hemifrån. För att komma åt dokumenten går de in på Älmhults kommuns länksida http://www.almhult.se/link och klickar där på Office 365. De loggar in med sin mailadress 05_______@utb.almhult.se och sitt lösenord. Där hittar de sedan sina dokument.

Sista skoldagen är den 21/12 och denna dag slutar vi 14.00. Bussen går hem strax efter.

Läxor mm till v. 50

Måndag: Genrep lucia hela förmiddagen, ta med kläder mm.
OBS! till måndag v51, Bild: ta bild eller rita något som har med
fritiden/fritidsintressen att göra

Tisdag: Luciaframträdande

Onsdag: Simhall – ta med cykel med lyse, cykelhjälm, reflex, badkläder

Torsdag: Eng-läxa; kunna fraser, göra egen gåta + lämna tillbaka prov

Fredag: Sv-diktamen
So – s. 68-69, samt begreppen riksdagsledamöter, majoritet, minoritet,
budget, inkomst och utgifter.

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *