Info 5b, 2016-12-09

Hej!

Lucia närmar sig med stormsteg och på måndag kommer vi att träna lucia tillsammans med alla femmorna hela förmiddagen. Det ska bli spännande att höra hur det låter när alla är samlade. Denna dag vill vi att barnen ska ha med sig sina luciakläder till skolan. Flickorna behöver ta med lucialinne (glitter och ljus fixar skolan). Pojkarna behöver stjärngosselinne, stjärna och strut. Tänk på att ha vita strumpor och ljusa underkläder. Om någon har en ”pepparkaksgubbehatt” och vill låna ut får ni gärna skicka med den till skolan på måndag-tisdag.

För att alla ska hinna ta på sig luciakläder, tända ljus, sjunga upp och så vidare är det bra om barnen har möjlighet att vara i skolan vid 7.45 på tisdag.

I svenska håller vi på för fullt att skriva deckare och meningen är att vi ska vara färdiga med dem senast fredag nästa vecka. Det kan innebära att en del elever kanske behöver skriva lite hemma också. Jag har i ett tidigare veckobrev lagt ut manual på hur barnen kommer åt sina dokument hemifrån, men enkelt sagt så går de in på Älmhults kommuns länksida www.almhult.se/link och klickar där på Office 365. De loggar in med sin mailadress 05______@utb.almhult.se och sitt lösenord. Där hittar de sedan sina dokument.

På torsdag ska vi ha ett avslutande ma-prov på kap 3-5.  Om man vill repetera inför provet finns det sammanställningar i slutet av varje kapitel samt repetitionsuppgifter i slutet av matteboken.

I klassen har vi denna vecka pratat en hel del om vikten av att träna läxor och inför prov flera gånger. Det är för de flesta inte tillräckligt att bara läsa eller skriva kvällen innan för att kunskapen ska befästas. Meningen är ju att lära för livet och inte för att dagen efter kunna skriva svar på lärarens frågor. Vi har också pratat om att alla läxor läggs ut på bloggen så barn och föräldrar kan se dem samtidigt som de står uppskrivna på tavlan. Är man borta när läxan ges finns det därför all möjlighet att ha koll ändå. Är man tveksam om vad läxan innebär, är det bara att fråga oss lärare.

Sista skoldagen innan jullovet slutar eleverna klockan 14.00 istället för 15.20 som i vanliga fall. För de som åker skolbuss går de strax därefter.

Vecka 4
Måndag:Genrep Lucia + kläder
Tisdag:  Lucia hela fm
Onsdag: Lucia-uppträde hela fm
Torsdag: Ma-prov kap 3-5
Fredag:  Eng – kunna fraser på stencil + skriva en gåta
Deckarberättelsen ska vara klar

Om man önskar mer träning i eng; Gå in på studentlitteratur.se och kap 8 Blackmail (öva text+ glosor)

Redan inplanerade aktiviteter:
12/12 Ha med luciakläder till skolan
13/12 Luciatåg

Mvh
Anette

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *