Information om Vi i femman

Igår hade vi ett mycket uppskattat besök av Carina Bergqvist som är producent på Radio Kronoberg. Hon gav oss en massa information inför vår premiär i tävlingen och spelade in hejaramsor och intervjuer samt tog kort på klassen. Korten kommer att publiceras på Vi i femmans hemsida och ramsor & intervjuer kommer att höras på Radio Kronobergs morgonprogram.

Vårt lag
Vårt lag består av Freja & Erik med Ida & Wille som reserver.

Tävlingsdatum
Vår kvartsfinal är tisdagen den 24 januari mot Stensbergskolan 5A och spelas in i Radio Kronobergs lokaler i Växjö.

Programledare och domare
Programledare är Jonathan Bergman och Hanna Höckert är domare.

Tävlingsdagen
Vi ska vara på Radio Kronoberg i Växjö kl 15.50 för att få information om vad som kommer att hända samtidigt som vi fikar vår medhavda fika. Det innebär att alla i klassen samlas vid portalen kl 14.40 för avfärd med buss till Växjö kl 14.45. Beräknad hemkomst är någon gång mellan 19 – 19.30.

Eftersom det blir en lång dag/kväll är det viktigt att alla har med sig en rejäl fika som vi kommer att äta ca kl 16.00.

Tävlingsupplägg
Tävlingen direktsänds i radion mellan kl 17 – 18 på 101,0 och innan start singlas det slant om vem som ska sitta i ”buren”. Tävlingen innehåller A- och B-frågor, snabbfrågor, mattefrågan, kändisfrågan, dagens grej, musikfrågan, JA/NEJ-frågor och den avslutande Stegen där laget väljer svårighetsgrad mellan 2-10.

Uppgiften Dagens grej ska klassen lösa tillsammans utan medverkan av Freja och Erik.

Tävlingsregler
Det är självklart förbjudet för alla åskådare att viska eller ge tecken till de tävlande. Detta räknas som fusk och klassen riskerar att bli diskvalificerad. Mobiler får tas med in i studion men ska vara i flygplansläge.

Tröjor
Varje lag får två t-shirts i en egen färg. Dessa ska användas under tävlingarna för att tydligt skilja de tävlande lagen åt.

Viifemman.se
Här finns all information om Vi i femman. Här kommer det också att finnas bilder på klasserna och här kan de som vill träna på Viifemmanspelet.

Carina Bergqvist, producent på Radio Kronoberg

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.