Info 5b 2017-01-13

Välkomna tillbaka till en ny termin!

Det var varit en kort men intensiv vecka där vi bland annat haft besök av Carina Bergqvist från Radio Kronoberg. Hon gav oss en massa information inför klassens resa till Växjö för att tävla i Vi i femman. (Information om tider, fika osv hittar ni i ett tidigare blogginlägg).

Barnen har fått hem sina fantastiska deckarberättelser tillsammans med min och deras egen utvärdering av texten. Jag vill gärna att ni läser allt hemma och skriver en signatur på något av papperen innan barnen lämnar tillbaka allt på måndag.

I matten har vi i veckan börjat jobba i 5b-boken med arbetsområdet “tal”. Det handlar om prioriteringsregeln, likhetstecknets betydelse, kort division mm. Se gärna det publicerade måldokumentet.

I SO fortsätter vi jobba med politik och hur Sverige styrs i ca två veckor till.

I svenska kommer vi att fortsätta arbeta med stavning och även diktamen. Denna vecka har vi gått igenom reglerna för hur ng-ljudet stavas och diktamen innehåller ett flertal ng-ord.

Vi kommer också att börja jobba med återberättande texter med fokus på att kunna skriva en nyhetsartikel med rubrik, ingress och brödtext. Barnen kommer även att få förbereda och genomföra en intervju samt kritiskt granska nyhetsbilder och tänka källkritiskt. Se gärna det publicerade måldokumentet.

Vecka 3
Måndag

Lämna tillbaka signerade deckare

Tisdag

Onsdag
Diktamensläxa

Torsdag
So-läxa om riksdagspartierna, partiledarna och partisymbolerna

Fredag 

Inplanerade aktiviteter:

24/1 Vi i femman i Växjö. Samling portalen kl 14.40. Rejäl fika

Mvh

Anette

 

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *