Info 5b 2017-01-20

Hej!

Denna vecka har vi börjat ladda inför nästa veckas kamp i Vi i femman genom att lyssna på två matcher som redan gått av stapeln. Vi har också tittat på Lilla Aktuellts årskrönika, tränat på snabbfrågor och kommit på två olika hejaramsor, så nu känner vi oss redo att börja tävla.

I onsdags hade vi besöka av Kristina Nordenmark från tidningen Smålänningen som intervjuade Erik och Freja samt tog kort på klassen. Resultatet kan ni läsa i dagens tidning och barnen har fått varsin kopia på artikeln.

I svenskan har vi lärt oss och tränat på att ställa öppna och stängda frågor. Detta ska mynna ut i att alla ska intervjua varsin äldre person (över 40 år!) och redovisa detta för klassen onsdag i v 5. Man kan redovisa genom att läsa upp frågor och svar, spela upp den inspelade intervjun eller visa den som film. Barnen har själva bestämt upplägg och att intervjun ska innehålla 10 – 15 frågor.

I no hålls det för fullt på med att konstrueras och designas rörliga djurmodeller. Skicka gärna med tomma mjölkpaket ni har hemma, eftersom de är grund för djurkroppen.

Idag har barnen fått hem en lapp till er vårdnadshavare med information och inloggningskod till Skolenkäten. I Skolenkäten svarar ni på frågor som handlar om era barns utbildning och skolmiljö. Resultatet blir ett underlag inför den tillsyn Skolinspektionen kommer att genomföra på Klöxhultsskolan. Även eleverna i åk 5 kommer att få svara på frågor via en webenkät.

 Vecka 4
Måndag
:
Mattebetinget för v 3 klart

Tisdag:
Ta med mjölkpaket
Vi i femman i Växjö på em/kväll

Onsdag:
Diktamen med fokus på ng-ljudet

Torsdag:

Fredag:
Text kap 11 + fraser på stencil. Allt finns även på studentlitteratur.se

 

 

Inplanerade aktiviteter:

1/2    Redovisa intervjuer

24/1 Vi i femman i Växjö. Samling portalen kl 14.40. Rejäl fika

 

Mvh

Anette

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *