Info 5b 2017-02-10

Hej!

Denna vecka har vi i matten börjat jobba med bråk och bland annat att storleksordna bråk, att räkna ut delar av ett antal och att jämföra bråk, decimaltal & procent. Se måldokumentet för mer info.

I svenskan fortsätter vi att lägga fokus på stavning & diktamen, intervjuer och återberättande texter. En slags återberättande text är artiklar så efter att ha jobbat med sådana ett tag började barnen idag att skriva varsin tidningsartikel som kommer att sättas in i klassens tidning Elevkollen.

Diktamensträningen i svenska har gett bra resultat, många tränar mycket flitigt och nu klarar de flesta att stava i stort sett alla ord helt korrekt.  De anstränger sig också att forma bokstäverna snyggt och prydligt. Härligt att se!

I so har vi nu bytt till historia och Vasatiden. I samband med det tränar vi på att anteckna det viktigaste ur en text och barnen tycker det är roligt samtidigt som de lär sig. Roligast var dock i början av veckan när de fick dramatisera olika händelser i Gustav Vasas liv. Se måldokument och bedömningsmatris för mer info.

På idrotten blir det skridskoåkning på onsdag. Det är okej att ta fika med sig.

Slutligen vill jag påminna samtliga vårdnadshavare att fylla i Skolenkäten på datorn. I Skolenkäten svarar ni på frågor som handlar om era barns utbildning och skolmiljö. Resultatet blir ett underlag inför den tillsyn Skolinspektionen kommer att genomföra på Klöxhultsskolan.

 Vecka 7
Måndag: Läxhjälp
Tisdag:
Onsdag: Diktamen
Åka skridskor på idrotten
Torsdag:
Fredag: Mattepapper
Eng – fraser med ing-form

Inplanerade aktiviteter:
25/4 Vernissage på skolan för intresserade kl 14 – 16.

Mvh
Anette

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.