Info 5b 2017-02-17

Hej!

Vi har denna vecka skrivit färdigt våra tidningsartiklar på datorerna och snart är klassens tidning, som kommer ut i ett nummer, klar. Engagemanget har varit stort, men lika stor har irritationen varit när de inte kunnat designa artikeln precis som de vill. Förhoppningsvis blir det lättare ju mer datorvana vi får.

I so:n har alla fått varsitt måldokument och matris som visar vilka mål vi jobbar mot inom Vasatiden, vad som bedöms och progressionen i lärandet. Torsdag v 10 kommer de att få ett skriftligt test där de får visa sina kunskaper när det gäller såväl faktakunskaper som olika förmågor. Några har frågat efter vad de ska kunna vid detta tillfälle och svaret är målen. Det är också viktigt att förstå att ett prov bara är en del i en total bedömning.

Läxan i engelska till v9 blir att skriva en kort text om en känd person/en person man beundrar. Denna ska sedan presenteras muntligt (namn, födelseår, vad personen är känd för och varför man valt just den personen).

Torsdag i v9 ska klassen ha matteprov som fokuserar på kapitel 6 och 7. Om man vill träna lite extra inför detta finns repetitionssidor längst bak i boken.

 Vecka 9

Måndag: Läxhjälp

Tisdag: Mattepapper om del av antal

Onsdag: Diktamen

Torsdag: Matteprov kap 6-7

Fredag: Engelska – Presentation om en känd person

Inplanerade aktiviteter:
  8/3 Simma i Haganäs, medtag cykel
9/3 Prov Vasatiden
24/4 Konsert med miljötema
25/4 Vernissage på skolan för intresserade kl 14 – 16.
26/4 Första hjälpen-dag
13/6 Kommunmästerskap friidrott

Mvh
Anette

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.