5c, veckoinfo 170217

Den här veckan har vi firat Alla hjärtans dag med lite olika ätbara former om hjärtan. Vi har även varit ute och gått en lite annorlunda “tipsrunda” tillsammans med vår fadderklass. Med anledning av Alla hjärtans dag så hade Montessori satt upp lite olika uppdrag som skulle utföras utmed skolans hälsostig.  Ett uppdrag var t ex att skratta  i 30 sek, ett annat var att säga två bra saker om sig själv. Vi fick en skön promenad tillsammans i strålande solsken!

Under veckan har eleverna börjat redovisa sina intervjuer och det har varit riktigt roligt och spännande att få höra deras redogörelser. Det har lett till flera intressanta diskussioner i klassen. Ett stort tack till alla er vuxna som ställt upp som “intervjuoffer”!

I so:n har alla fått varsitt måldokument och matris som visar vilka mål vi jobbar mot inom Vasatiden, vad som bedöms och progressionen i lärandet. Fredag v 10 kommer de att få ett skriftligt test där de får visa sina kunskaper när det gäller såväl faktakunskaper som olika förmågor. Några har frågat efter vad de ska kunna vid detta tillfälle och svaret är målen. Det är också viktigt att förstå att ett prov bara är en del i en total bedömning.

På onsdag i vecka 9 kommer vi att ha matteprov på de två första kapitlen i boken (kap 6 och 7). Vi kommer att repetera i skolan, men om man vill repetera lite extra hemma rekommenderar jag att räkna igenom repetitionsuppgifterna längst bak i boken. Jag har även skickat med 3 arbetsblad hem med sådana uppgifter som eleverna hade svårast för på mattediagnosen. (Provet gäller ej Anettes mattegrupp.)

Lasse har bokat in en simtid med klassen i vecka 11, på torsdagen. Eleverna cyklar då från skolan vid 8.30 och är tillbaka till ca 10.45.

Slutligen vill jag återigen påminna er om att fylla i Skolinspektionens webbenkät så vi får ett bra underlag att arbeta vidare med här på skolan. Det tar inte mer än 5-10 minuter. Klicka på nedanstående länk för att hitta information om hur du kommer åt enkäten och koden som ska fyllas i.
Skolinspektionens webbenkät

Ny ledtråd till måndagens “Grej of the day”: Svartvita undervattensflygare

Läxor mm till vecka 9

Måndag 27/2

Tisdag 28/2
Berätta om “Grej of the day”
Idrott

Onsdag 1/3
Ma –  3 st arbetsblad  (Jämföra bråk 1 och 2 samt Hur många är det?) Anettes mattegrupp har fått egna arbetsblad
Ma-prov kap 6 och 7

Torsdag 2/3
Sv – diktamen n-ljudet före d och t
Eng – skriv en text om en berömd person som presenteras muntligt (enligt instruktioner och exempeltext på stencil)
Idrott

Fredag 3/3

Önskar alla en trevlig sportlovsvecka!

Cissi

 

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.