Begreppsträning i kemi

Under dagens kemilektion i 5c fick eleverna träna på viktiga begrepp tillsammans. Syftet var att träna begreppens betydelse, kunna se samband, träna samarbete, kommunikation samt att utveckla sina kunskaper med hjälp av varandra. Eleverna fick arbeta parvis med att försöka gruppera olika begrepp, dvs försöka hitta olika samband mellan dem. Det ledde till bra diskussioner och funderingar över de olika ordens betydelse och vilka kopplingar det kunde finnas mellan de olika orden.

Därefter fick varje par nya lappar med förklaringar till alla begrepp. Eleverna skulle då para ihop varje begrepp med en passande förklaring och sedan tänka efter om de ville omvärdera eller sortera om några av orden till nya grupper.

Imorgon fortsätter vi diskussionen och jämför våra tankar med varandra, med förhoppning om att vi har kommit fram till lite olika lösningar. Det ska bli väldigt spännande och kul att höra elevernas resonemang!

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18, NO. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.