Första hjälpen-dag

Här kommer lite bilder från förmiddagens aktiviteter.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Och här kommer några kommentarer från elevernas utvärderingar:

Stjärnor (Vad var bra med dagen?)

Alla stationer var lagom långa, vi höll tiderna, det var roligt att testa sakerna, ni pratade tydligt och berättade exakt hur vi skulle göra, man fick mycket information,man fick lära sig vad man skulle göra vid akuta fall, vi fick prova själva, kul, man fick lära sig nya saker, man gjorde olika saker på alla stationerna, det var bra att vi fick prova allting, ni förklarade jättebra, roligt, HLR var roligt, man lärde sig, vi lärde oss väldigt mycket bra saker, varför man ska läggas i stabilt sidoläge, jag lärde mig HLR, det var intressant, man fick lära sig nödvändiga saker, kul att vi blandade klasserna, bra att alla lär sig rädda liv, lärt mig att rädda någon som är medvetslös, lärt mig att stoppa blodet när man har ett stort sår, vet hur vi ska göra när någon har stukat sig

Önskningar (Vad kan vi förbättra till nästa gång?)

Lite längre tid på varje station, brandkåren,polisen eller ambulansen skulle varit med, se till att alla dockorna på HLR hade batteri, det skulle varit hela skoldagen, jag önskar att det skulle varit mer filmer om sakerna, inget kunde bli bättre, några stationer var lite tråkigare ett tips är att göra lite teater eller se på film/bilder, fler saker att göra, förklara svåra begrepp, ni hade kunnat fråga brandkåren,  att vi kunde ha fika med oss, livräddning i simhallen

 

Här kommer några länkar till de filmer vi såg
Blödning:
https://www.youtube.com/watch?v=Dp8yB0XDFJg
https://www.youtube.com/watch?v=CmI4Oq2ltVQ
https://www.youtube.com/watch?v=m4PYarBHa-E

Det här inlägget postades i Allmänt, Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.