5a, Veckoinfo 2017-05-12

Efter en ruggig vecka, med regn, snö och kyla kom äntligen solen och värmen tillbaka idag. Nu hoppas vi att solen och värmen kommer för att stanna.

Igår hade vi en bra, men blöt och kylig friluftsdag. Eleverna var på olika sätt aktiva, bland annat genom multibrännboll, orientering och fotboll. Fastän vädret inte var det bästa, möttes vi av pigga och glada elever!

Vi har nu avslutat sista kapitlet i matteboken. Avsnittet behandlade vinklar och symmetri. Detta har eleverna tyckt varit både roligt och lärorikt. Vi har ägnat mycket tid åt att träna de olika begreppen och det märktes när vi gjorde diagnosen. De flesta gjorde kanonresultat och imponerade med sina uträkningar.
Nu fortsätter vi att repetera de sista kapitlen, för att sedan ha det sista provet. Det sista provet behandlar kapitel 8-10, procent, decimaltal och geometri. Vill man träna extra finns det övningar på www.bingel.se, www.matteportal.se eller kan man träna på begreppen för dessa kapitel.
I skolan kommer vi att repetera och fördjupa oss inom dessa områden. Dessutom kommer vi att resten av terminen att fokusera på de olika förmågorna inom matematik. På det kommande matematikprovet kommer vi att bedöma efter detta. Nedan finner ni en sammanfattning av förmågorna och vad de innebär.

GDE Error: Requested URL is invalid

Info v 20
Måndag 15/5

Idrott – ute, musik, bild

Tisdag 16/5
Läsläxa – läs och skriv en sammanfattning

Onsdag 17/5
Idrott – ute

Torsdag 18/5
Eng – fraser på stencil, samt extra utmaning på studentlitteratur (anpassa efter din förmåga)

Fredag 19/5

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.