5c, Veckoinfo 17-05-12

Tyvärr hade inte eleverna någon tur med vädret igår under friluftsdagen, men de var tappra och trotsade kyla och regn och skötte sig utmärkt enligt mina kollegor som tog hand om dem på de olika stationerna. Kul att höra!

I matte är vi nu i stort sett färdiga med kapitlet geometri (som handlar om vinklar och symmetriaxlar mm) och det börjar bli dags för ett matteprov på kapitel 8, 9 och 10. Vi bestämde gemensamt i klassen att genomföra provet på fredag i nästa vecka. Nästa veckas lektioner kommer vi att ägna åt repetition. Vi kommer även att gå igenom de olika förmågorna inom matematik lite mer ingående och även ha med dem i bedömningen av provet. Nedan ser ni en sammanställning över förmågorna och vad de innebär.

GDE Error: Requested URL is invalid

Vi har även bestämt oss för att byta ut diktamensläxan i svenska till en läsförståelseläxa istället. Eleverna har fått ett häfte med en text om “Digerdöden”. Vi vill att de tränar på att läsa texten med bra flyt, samt gör uppgifterna så utförligt som möjligt.

Nästa veckas “Grej of the day” är för en gångs skull inte så hemlig, eftersom vi kom in på detta ämne när vi hörde ett citat i en film på engelskan. Citatet “Houston, we have a problem” väckte elevernas intresse och då lovade jag att göra nästa veckas “grej” kring det.

Läxor mm till vecka 20

Måndag 15/5

Tisdag 16/5
Idrott, ute

Onsdag 17/5

Torsdag 18/5
Sv: Läsförståelseläxa “Digerdöden”
Sv: Faktatexten lämnas in (delas med Cissi)
Eng: Fraser på stencil “In the morning” + extrautmaning på studentlitteratur.se (anpassa läxan efter egen förmåga)

Fredag 19/5
Ma-prov (på kap 8 procent, kap 9 decimaltal och  kap 10 geometri)

Trevlig helg!

 

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.