5c, veckoinfo 170602

Hej!

Redan dags för nästa långhelg! Tiden bara flyger iväg de här sista veckorna.

Den här veckan har klassen fått i uppdrag av mig att säga hej till alla sina klasskompisar på morgonen. De antog utmaningen. En sådan liten sak kan göra stor skillnad!

I svenska har eleverna denna vecka börjat redovisat sina faktatexter muntligt i grupper. De har varit väldigt duktiga och jag har fått höra på många bra redovisningar om allt från jordbävningar till örats olika delar.

I so jobbar vi med att försöka granska och förstå källor. Alla behöver kunna läsa olika källor med urskiljning och det är en kunskap som man har nytta av både i skolan och på fritiden. I skolan behöver man förstå hur man hittar relevant information och hur man kan värdera den informationen, men lika viktigt är att kunna förstå och värdera information som sprids bland kompisar och på olika nätplatser. Hittills har klassen jobbat med lektionsrubrikerna ”Hur lurad är du?”, ”Sant eller falskt?” och ”Retuscherade bilder”. Det märks att detta är något som ligger barnen nära då det har varit heta diskussioner och många frågor.

Eleverna har nu fått tillbaka sitt matteprov tillsammans med en matris som visar  de olika förmågorna som vi strävar mot. Jag kan verkligen se en stor utveckling av deras förmågor!Proven och matrisen skickas hem för påskrift och lämnas tillbaka senast nästa vecka. Samtidigt passar jag på att påminna om att lämna tillbaka SO-arbetet påskrivet också.

tisdag 13 juni är det Kommunmästerskap i friidrott kl. 9.10 – 14.00 och följande gäller för de som ska tävla:

Plats: Linnéskolan

Samling: 8.40 på gräsmattan utanför Linnéskolan.

Skolskjutsbarn kan stiga av vid Linné.

Klädsel:  Idrottskläder, ombytta och klara.

Vattenflaska och fika för de som vill.

Mat: Lunch serveras i Linnéskolans matsal.

Avslut: ca.14.30

Skolskjutselever tar bussen från Linnéskolan. Dagen avslutas med prisutdelning och den kan man hoppa över, om man inte hinner med sin buss.

Övriga tar sig hem på egen hand eller cyklar tillbaka till skolan med vuxen.

Deltagare:
Höjdhopp: Felicia, Herman
Längd: Hayat, Linnea, Alana, Nils, Filip, Herman
Kast: Hayat, Ani, Filip, Nils, Theo

60 m: Alana, Alicia, Linnea, Dario, Isac

Stafett: Utses av de som deltar i de övriga grenarna

De elever som inte tävlar är kvar på skolan för att ha utomhusaktiviteter vid olika stationer. Cissi är med på Linnéskolan, kvar på Klöxhultsskolan är bl a Anette som eleverna känner väl.

Skolavslutningsdagen går barnen i skolan kl 8.00 – 11.00 och ingen lunch serveras. Skolbussarna går hem ca kl. 11. Vi samlas i klassrummet på morgonen för att mellan cirka 8.30 – 9.30 bjudas på sånger, tal, diktläsning och dans i idrottshallen. Efter en rast avslutar vi återigen i klassrummet mellan kl 10 – 11.

 

Vecka 23

Måndag: Lov

Tisdag: Lov

Onsdag: Lämna tillbaka ma-provet och SO-arbetet påskrivet

Torsdag: Sv – läsläxa ”Hur uppstår jordskalv?”, Eng – ordbilder ”byggnader” (Frivillig extraläxa: skriv om en känd byggnad i New York)

Fredag: Diagnos ”Kemi och miljö”, Oasenklubben åker till Liseberg

Trevlig helg!

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.