Veckobrev 5b, 2017-06-02

Hej!

Nu är det bråda tider för att vi ska hinna slutföra allt vi påbörjat innan terminen är slut.

I so jobbar vi med att försöka granska och förstå källor. Alla behöver kunna läsa olika källor med urskiljning och det är en kunskap som man har nytta av både i skolan och på fritiden. I skolan behöver man förstå hur man hittar relevant information och hur man kan värdera den informationen, men lika viktigt är att kunna förstå och värdera information som sprids bland kompisar och på olika nätplatser. Hittills har vi jobbat med lektionsrubrikerna ”Hur lurad är du?”, ”Sant eller falskt?” och ”Retuscherade bilder”. Det märks att detta är något som ligger barnen nära då det har varit heta diskussioner och många frågor.

För att knyta ihop det vi lär oss på so:n skriver vi på svensklektionerna faktatexter på datorerna. En del i detta är att söka information på Internet och på så vis praktisera det vi lär oss på so:n.

När det gäller matten har vi denna vecka repeterat bråkräkning och barnen har fått rejält utmanande uppgifter, så nu kan de både addera och subtrahera med bråk.

Igår  fick barnen veta att Simon tyvärr kommer att sluta på skolan i samband med terminsslutet. Det var många ledsna ansikten i klassrummet, men vi kommer att försöka göra något extra roligt tillsammans sista veckan. Simon klurar för fullt på vad. Hur det blir med någon extra resurs till hösten, vet vi ännu inget om.

tisdag 13 juni är det Kommunmästerskap i friidrott kl. 9.10 – 14.00 och följande gäller för de som ska tävla:

Plats: Linnéskolan
Samling: 8.40 på gräsmattan utanför Linnéskolan.
Skolskjutsbarn kan stiga av vid Linné
Klädsel:  Idrottskläder, ombytta och klara.
Vattenflaska och fika för de som vill.

Mat: Lunch serveras i Linnéskolans matsal.

Avslut: ca.14.30

Skolskjutselever tar bussen från Linnéskolan. Dagen avslutas med prisutdelning och den kan man hoppa över, om man inte hinner med sin buss.

Övriga tar sig hem på egen hand eller cyklar tillbaka till skolan med vuxen.

Deltagare:
Höjdhopp: Thilda, Freja, Max, Erik, Jakob
Längd: Freja, Frida, Thilda
Kast: Frida, Myra, Alva, Max, Jakob
60 m: Alva, Freja, Stella, Erik, Max, Jakob
Stafett: Utses av de som deltar i de övriga grenarna

De elever som inte tävlar är kvar på skolan för att ha utomhusaktiviteter vid olika stationer. Simon är med på Linné och Anette är kvar på Klöxhult.

Skolavslutningsdagen går barnen i skolan kl 8.00 – 11.00 och ingen lunch serveras. Skolbussarna går hem ca kl. 11. Vi samlas i klassrummet på morgonen för att mellan cirka 8.30 – 9.30 bjudas på sånger, tal, diktläsning och dans i idrottshallen. Efter en rast avslutar vi återigen i klassrummet mellan kl 10 – 11.

Vecka 23
Måndag: Lov
Tisdag: Lov
Onsdag: Lämna in rättad svenskläxa
Torsdag:
Fredag: Oasenklubben åker till Liseberg
Engelska: Ordbilder
Frivillig läxa att skriva om en känd byggnad i New York

Det här inlägget postades i Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *