Klass 6c, veckoinfo 170825

Första veckan har passerat i en rasande fart! Vi har landat in i vårt nya klassrum, provat på nya schemat och börjat komma igång ordentligt med arbetet. Det har varit en  mycket bra första vecka och så härligt att få träffa klassen igen!

Tyvärr måste jag meddela att Ani och hennes familj varit här under veckan och tagit ett hastigt och oväntat avsked av klassen, då de beslutat sig för att flytta till Tjeckien. Vi önskar Ani stort lycka till!

Det här läsåret kommer vi att fokusera mycket på att stärka grupp-/klasskänslan ytterligare genom mycket samarbetsövningar. Eleverna sitter nu i grupper om fyra eller fem vilka vi kallar hemgrupper. Eleverna i varje grupp har fått varsin färg (grön, blå, rosa eller orange). De olika färgerna kommer att ha lite olika roller i gruppen och i samarbetet. De nuvarande placeringarna behåller vi i ca 4-6 veckor och sedan byter vi. Jag kommer att berätta mer om tankarna bakom arbetssättet på föräldramötet.

I början av veckan fick klassen skriva ett brev till sig själva, som handlade om sina förväntningar inför sexan (t ex vad de ser fram emot och vad de är oroliga för ). Brevet kommer jag att lägga i ett kuvert och sedan får de tillbaka det sista dagen i sexan. Det ska bli spännande att se deras reaktioner när de läser breven igen!

I so lär vi oss om de Europeiska länderna och att beskriva, jämföra och analysera. Vi kommer att jobba med geografi till första veckan i oktober och eftersom det är en hel del namngeografi och begrepp som ska nötas in, är redan datum för prov och läxor inplanerat. Följande gäller:

Fredag v 37 (15/11) läxförhör begrepp

Fredag v 39 (29/11) prov länder och huvudstäder

Torsdag v 40 (5/10) prov hela området

När det gäller att träna på länder och huvudstäder får barnen hem två olika kopierade kartor över Europa och ett papper med namnen på. Man kan också träna på allt möjligt som har med geografi att göra på online.seterra.com/sv.

På tisdag 29/8 kommer alla elever i åk 4-6 delta i en livräddardag i Bökhult. Vi ska vara där på eftermiddagen 12.15-14.00. Det innebär att våra elever får gå och äta 11.25 den dagen. Eleverna får antingen ta sig ner till Bökhult med cykel eller gå. Jag och Anette kommer att gå tillsammans med som vill. De som åker buss hem kommer att kunna hoppa på bussen i Bökhult kl 14.20.

Några elever har fyllt i och lämnat in listan med sommarlovsböcker och några har skrivit recensioner  till mig på jagharläst.se under sommaren. Om det är någon mer som läst 5 böcker men som ej redovisat dem än så vill jag påminna om att göra det så fort som möjligt, för att kunna hämta sitt presentkort hos My.  Den 2 september har Älmhults bibliotek avslutningsfest kl 10-13 och då kan man byta sitt presentkort mot en bok.

De elever som önskar läsa modersmål behöver fylla i en ansökan och lämna in. Jag har skickat med dem det gäller en blankett hem.

Läxor till vecka 35

Måndag 28/8  –   Idrott
Tisdag 29/8      –   NO Läs på de sidor din grupp arbetat med (rosa s.8-9, orange s. 10-11, gröna s.12-13, blå s.14-15), Livräddardag i Bökhult 12.15-14.00

Onsdag 30/8   –   Sv Läsläxa “Sanning eller konsekvens” s 5-55, hitta på tre frågor till texten (en på raden, en mellan raderna och en bortom raderna) skriv dem i läsloggen.

Torsdag 31/8    –    Eng Kunna läsa och skriva 3 meningar i skrivboken
Fredag 1/9       –     Idrott

Viktiga datum:
29 augusti – Livräddardag 12.15-14.00
2 september – Avslutningsfest sommarlovsboken, Älmhults bibliotek
11-15 september – Skolfoto (mer exakt tid och datum kommer)
1
3 september – Skoljoggen kl 09.00
26 september – Föräldramöte 18.00-19.30
28 september – Studiedag

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *