Skoljoggen 2017-09-13

Nu är det dags för årets upplaga av ”skoljoggen”. 13/9 klockan 09:00 går startskottet för samtliga anmälda skolor i hela Sverige och Klöxhultskolan är en av dem. Även i år kan våra elever bidra med springslanten. ”Clowner utan gränser ” är organisationen som pengarna går till i år. Denna organisation arbetar med barn som är på flykt och det går att läsa mer om detta på: http://www.skolidrott.se/Arrangemang/Skoljoggen/Springslant/informationsbrevfranclownerutangranser/

Eleverna samlas vid grusplanen för en gemensam uppvärmning med elever från KIF. De som går i åk 4-6 springer ”Tvärsom” som är cirka 3 km. Skoljoggen är en idrottsaktivitet och därför ska eleverna vara ombytta.

Elevrepresentanterna i Klöxhultsskolans Idrottsförening (KIF) har bestämt att det inte ska vara några priser i årets skoljoggen. Detta eftersom skoljoggen inte ska ses som en tävling, utan en insats för att delta i fysisk aktivitet samt springa/gå för de barn som är på flykt och inte har samma förutsättningar som vi i Sverige.

De föräldrar som vill stödja ”Clowner utan gränser” kan swisha pengar till 123-9011263 ”Springslanten”. De som inte har swish, kan i vanlig ordning skänka pengar, som då lämnas till mentorn senast den 13/9.

Efter avslutat lopp får eleverna saft utanför idrottshallen.

Vi hoppas på att en trevlig skoljogg där det viktigaste är att delta och förstå syftet med skoljoggen och dess ändamål.

Mikael Åkesson & KIF

Det här inlägget postades i Allmänt, Läsåret 2015/18. Bokmärk permalänken.

2 svar på Skoljoggen 2017-09-13

  1. Pingback: 6c, veckoinfo 170908 | Sexorna på Klöxhult

  2. Pingback: 6a, Veckoinfo 2017-09-08 | Sexorna på Klöxhult

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.