6a, Veckoinfo 20170915

Hej!

Veckan började med både fotografering och diagnos i matematik. Matteläxan nästa vecka är individuell och är en repetition av föregående kapitel. Därefter har vi börjat arbetet med kapitel 2, ”Procent och sannolikhet”, se måldokument på bloggen. Målet denna vecka har bland annat varit att lära sig hur man räknar ut 50 %, 25 % eller 75 % av något, t.ex. 25 % av 300kr är 300/4=75kr, 75% av 300kr blir då 3×75 kr=225kr. Vi har även pratat om att 1% är lika mycket som en hundradel, 0,01, t.ex. 1% av 300kr är 300/100=3kr, 5% av 300kr blir då 5x3kr=15kr.

Under lektionerna i svenska har vi börjat med en bok- och författarpresentation. För att göra denna presentation använder vi oss av Office Sway. Presentationerna ska vara klar torsdag nästa vecka. Veckan därefter kommer eleverna sedan att få framföra sina presentationer i grupper. Office Sway kommer eleverna åt via sin inloggning på Office 365.

Idag, fredag, fick alla flickor i klassen ett brev från skolsköterskan med information om hpv-vaccinering. Detta ska återlämnas till skolsköterskan, senast den 22/9.

På onsdag kommer vi att åka till Huseby bruk. Vi kommer att vara där hela dagen. Detta som en del av Mot nya höjder. Där kommer vi få se en utställning, ”Teknik – då, nu och imorgon”. I utställningen får vi följa teknikens utveckling från gamla Huseby till teknikens avgörande roll för människor som befinner sig på flykt. Vi har fått information om att delar av utställningen kan beröra och väcka känslor hos eleverna. Därför kommer alla få ett informationsblad med sig hem. På informationsbladet beskrivs utställningen och vad eleverna varit med om. Kanske leder onsdagens utflykt till fortsatta samtal, både i skolan och i hemmet.
När vi besöker utställningen får vi inte ha ytterskor eller ytterkläder på. Däremot kan en tjockare tröja och ett par inneskor vara bra att ha på sig.
Från skolan kommer vi få med oss lunch, dricka och frukt, därför måste alla ha med sig tallrik/matlåda samt bestick. På eftermiddagen kommer vi att få lära oss mer om länets natur, friluftsliv, kulturhistoria och besöksmål. Detta kommer att kombineras med praktiska experiment och undersökningar med lek och spännande berättelser. Detta kommer att ske utomhus, så kläder efter väder!
Vi kommer att komma tillbaka till skolan omkring klockan tre, så det blir en lite längre skoldag än vanligt. De barn som åker buss, får därmed ta den senare bussen hem.

Läxor mm v. 38

Måndag; Musik – läxa om bl.a. örat och tinnitus, idrott
Tisdag: Sv – skriva egen fortsättning på Sanning eller konsekvens.
Onsdag: Heldag på Huseby bruk (se information ovan)
Eng – uppdrag på studentlitteratur, se länk till film, ca 10 min
Torsdag: Ma-läxa arbetsblad, idrott
Fredag: No – läsa s 17-23

Planerade aktiviter:
20 september –
Besök på utställning i Huseby (Mot nya höjder)
26 september –
Föräldramöte 18.00-19.30. Glöm inte meddela om ni kommer eller ej!
27 september
Test länder och huvudstäder
28 september –
Studiedag
5 oktober –
Simning, Haganäs
5 oktober –
Geografiprov (Europas länder, se måldokument)

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *