6a, Veckoinfo 2017-10-06

Hej!!

Nu är det verkligen höst ute med de fantastiska färgerna, regn och blåst som hör årstiden till. Denna vecka har vi haft det första matematikprovet på kapitel 1 och 2. Eleverna kämpade på bra och gjorde sitt allra bästa. I nästa vecka kommer eleverna få tillbaka proven och en tillhörande sammanställning över hur det har gått, samt om det är något de behöver träna mer på. Vi har även påbörjat nästa kapitel som är ”Geometri”. Vi började med att repetera hur man räknar både omkrets och area på kvadrat och rektangel. (Se måldokumentet)

I veckan har vi även haft prov i geografi. Även här kämpades det in i det sista och nästa vecka kommer eleverna få en sammanställning hur det har gått för dem inom detta område. Under torsdagen fick några elever besked om att de behövde komplettera några delar av tidigare deltest. Detta kommer de att göra på tisdag. I so kommer vi sedan att lämna Europa och fortsätta med religion och islam. (Se måldokument)

Under lektionerna i svenska har jag fått se flera fantastiska redovisningar i sway. Några elever kommer att få genomföra sina redovisningar nästa vecka. De flesta elev som har gjort sina redovisningar har fått ta del av bedömningen. Dessutom har vi tittat på delar av filmen ”Sanning eller konsekvens” och gjort olika jämförelser med boken. Dessutom har de fått börja planera sin egen skräcknovell.

Nästa vecka kommer klassen att avsluta arbetsområdet i fysik, ”Universum” med en diagnos. Därefter kommer de att fortsätta jobba med kemi och området ”Ämnen runt omkring oss”. På tekniken arbetar de vidare med hållfasthet.

Till sist vill jag även påminna om informationen från KIF, som ni hittar i flödet på bloggen.

 

Info vecka 41
Måndag 9/10
Idrott, musik
Tisdag 10/10
Omförhör i musik, so – begrepp och karta.
Onsdag 11/10
So – läsa s. 68-71 i religionsboken
Torsdag 12/10
Idrott
Fredag 13/10
NO – diagnos ”Universum”

 

 

Planerade aktiviteter:
13 oktober – No-diagnos ”Universum”
Vecka 42-43 – Utvecklingssamtal
19 oktober – IsaNina visar och pratar om Musically

Vecka 44 – Höstlov
10 november – Hemkunskapsprov

30 november – Black Forest (Skapande skola) på Ikea aktivitetshus
11 december – Workshop Black Forest

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.