6a, Veckoinfo 2017-10-13

Under veckan har det varit test i fysik. Efter universum kommer de på no gå vidare till kemi. Avsnittet heter ämnen runt omkring oss. Måldokument kommer på bloggen.

I svenska arbetar vi vidare med skräcknovellerna. Under nästa vecka kommer vi lägga fokus på lektionerna i svenska på att skriva dessa noveller. Det ska bli riktigt spännande att få läsa deras resultat. Dessa noveller vill jag att de skriver endast på i skolan, eftersom det är som en träningsdel inför nationella proven. På dessa prov kommer eleverna få 70-60 minuter på sig att både planera och skriva sin text. Efter skräcknovellerna fortsätter vi i svenska arbeta med argumenterande texter.

På bilden arbetar vi för fullt med perspektiv. Vi håller på med enpunktsperspektiv just nu och nästa vecka går vi vidare med tvåpunktsperspektiv. Därefter kommer eleverna få avsluta arbetsområdet genom att göra en valfri bild där de visar vad de lärt sig om de tekniker vi arbetat med, dvs rumslighet, nyanser, strukturer och perspektiv.

Från och med nästa vecka har eleverna idrott inomhus. Påminner också om medlemsavgiften (20kr) till skolans idrottsförening KIF, för de som önskar vara med.

På måndag är det ukuleleuppspelning på musiken, så under veckan som gått har vi fått njuta av ukulele-spelande elever lite överallt i korridorerna. Kanske kan även ni få ett smakprov här på bloggen i nästa vecka. Något att se fram emot!

På fredag i vecka 43 deltar vi i “Skolbarometern” som är en kvalitetsundersökning som görs i Älmhults kommuns alla skolor. Syftet med enkäten är att undersöka den förbättringskapacitet som finns på skolan för att skapa den bästa möjliga lärmiljön för elever.

Läxor mm till vecka 42
Måndag 16/10
Musik – uppspel ukulele
Idrott – inne
Tisdag 17/10
Sv – jämförelse bok och film
Onsdag 18/10
Eng – uppdrag på studentlitteratur.se
Re – läsa s. 72-73, 76-77
Torsdag 19/10
Sv – skräcknovell färdig
Ma: Veta namnen på olika två- och tredimensionella figurer, s 94-95 i läroboken (spel Domino)
Idrott – inne
Fredag 20/10

Kommande aktivitet mm:
Vecka 42-43 – Utvecklingssamtal
27 oktober – Skolbarometern
Vecka 44 – Höstlov
30 november – Black Forest (Skapande skola) på Ikea aktivitetshus
10 november – Hemkunskapsprov
11 november – Workshop Black Forest
Isanina – inställt (nytt datum kommer)

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.