6C, veckoinfo 171013

I svenska fortsätter vi skriva våra skräcknoveller och de flesta har kommit igång riktigt bra. Det ska bli spännande att få läsa resultatet i nästa vecka. Vi har bestämt att de ska vara färdiga och delade med mig senast på torsdag. Nästa arbetsområde i svenska är argumenterande texter.

På bilden arbetar vi för fullt med perspektiv. Vi håller på med enpunktsperspektiv just nu och nästa vecka ger vi oss i kast med tvåpunktsperspektiv. Därefter kommer eleverna få avsluta arbetsområdet genom att göra en valfri bild där de visar vad de lärt sig om de tekniker vi arbetat med, dvs rumslighet, nyanser, strukturer och perspektiv.

Från och med nästa vecka har eleverna idrott inomhus. Påminner också om medlemsavgiften (20kr) till skolans idrottsförening KIF, för de som önskar vara med.

På torsdag är det ukuleleuppspelning på musiken, så under veckan som gått har vi fått njuta av ukulele-spelande elever lite överallt i korridorerna. Kanske kan även ni få ett smakprov här på bloggen i nästa vecka. Något att se fram emot!

På onsdag i vecka 43 deltar vi i “Skolbarometern” som är en kvalitetsundersökning som görs i Älmhults kommuns alla skolor. Syftet med enkäten är att undersöka den förbättringskapacitet som finns på skolan för att skapa den bästa möjliga lärmiljön för elever.

Läxor mm till vecka 42
Måndag 16/10
Idrott

Tisdag 17/10

Onsdag 18/10
Eng – uppdrag på studentlitteratur.se

Torsdag 19/10
Sv – skräcknovell färdig
Ma – gör klart uppgifter (se matteplanering mål v. 41)
Musik – uppspel ukulele

Fredag 20/10
SO-begrepp (Koranen, moské, imam, minaret,  muslim, Allah, Muhammed, Mecka, Kaba)
Idrott

Kommande aktiviter mm:

Vecka 42-43 – Utvecklingssamtal
25 oktober – Skolbarometern
Vecka 44 – Höstlov
30 november – Black Forest (Skapande skola) på Ikea aktivitetshus
7 november – Hemkunskapsprov
11 november – Workshop Black Forest

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

2 svar på 6C, veckoinfo 171013

  1. Nina Hughes skriver:

    Hej
    Vi har en fråga till Anette ang. läxan. Har du hennes email eller mobilnummer?

    Hälsar
    Nina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.