Aleppo, Libyen & Älmhult

Raghad som började i klassen i augusti har varit i Sverige i cirka 1,5 år. Hon är född och uppvuxen i Aleppo i Syrien innan hon tillsammans med sin familj via Libyen påbörjade  resan till Sverige när hon var 9 år.

Medan via andra har gjort presentationer om en bok och författare har Raghad gjort ett bildspel om sin resa. Inspiration till detta fick hon när vi besökte utställningen I´m alive på Huseby bruk.

Eftersom Raghad inte är helt säker på det svenska språket har hon berättat för Anette som läste texten till bilderna som Raghad visade. Vi fick bland annat se bilder på hur Aleppo såg ut innan kriget och hur det ser ut nu och staden Sabha i Libyen där Raghads familj bodde i cirka två år.

Det var jätteintressant att höra och se bilderna Raghad visade. Det var helt tyst i klassrummet fram tills Raghad slutade med att säga att hon trivs jättebra på vår skola och att hon helst av allt vill stanna i Älmhult. Vi tycker alla att det var mycket modigt av Raghad att berätta och det är svårt för oss att förstå allt hon varit med om.

Det här inlägget postades i Make IT Flow. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *