6b, veckoinfo 2017-11-16

Hej!

Läxorna i svenska kommer några veckor handla om meningsbyggnad som subjekt, predikat, huvudsatser och bisatser.  På lektionerna går vi igenom och tränar på detta samtidigt som vi jobbar med argumenterande texter. Att förstå hur språket och meningar är uppbyggda är viktigt för att få ett korrekt och levande skriftspråk.

I samhällskunskapen har vi påbörjat området lag & rätt  och läxan till fredag är att läsa      s 88-91 om brott och straff samt om hur gången är från det att brottet begås tills man blir dömd.  Om man vill se en kort genomgång som förklarar dessa begrepp lite mer ingående  hittar man dem på https://www.so-rummet.se/content/lag-och-ratt-lite-begrepp-del-1.

I matten börjar vi nästa vecka räkna kap 5 och algebra. Det innebär bl.a. att kunna skriva ett obekant tal med en bokstav, att förstå och kunna skriva algebraiska uttryck,  veta hur geometriska mönster kan beskrivas och uttryckas samt kunna förklara vad en ekvation är och lösa en ekvation. Måldokument finns under fliken Måldokument 6b.

En lektion matte i veckan har vi börjat repetera och träna inför de nationella proven nästa termin. Här är det mycket upp till var och en att säga till när det är något man inte förstår eller behöver träna mer på, så att jag kan hjälpa till med ytterligare förklaringar och uppgifter.

I musiken har eleverna gjort egna ringsignaler i programmet Soundtrap och de som inte blev klara på lektionen i onsdags har fått i läxa att göra klart. De som vill kommer att få möjlighet att göra detta på måndagens elevens val.

Läxor m.m. vecka 46
Måndag
:

Tisdag:
Förberedelselektion inför np svenska
No: s 64 – 69 i läroboken
Onsdag:
Muntligt np svenska
Mu: vara klar med ringsignalen när lektionen börjar
Torsdag:
Sv: Meningsbyggnad ( 2 sidor på papper)
Eng: page 51-52 WB (1+2a)
Fredag:
So: s 88-91 i läroboken + anteckningar

Inplanerade aktiviteter och skolarbete:
21/11    Förberedelselektion inför nationellt prov i svenska
22/11    Muntligt nationellt prov i svenska
25/11    Julmarknad Björkö (försäljning + lucia)
29/11    Muntligt nationellt prov i matte
30/11    Black Forest (Skapande skola) på Ikea aktivitetshus
11/12    Workshop Black Forest

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.