6c, veckoinfo 171117

Den här veckan har varit lika intensiv som vanligt och tyvärr har jag varit tvungen att stanna hemma två dagar med Tilde som har fått vattkoppor. I och med att eleverna då fick vikarie på en av NO-lektionerna denna veckan och att jag var på ett möte i slutet av måndagens NO-lektion, så har vi inte riktigt hunnit gå igenom hela kapitlet som tänkt. Därför beslutade jag idag att vi kommer att göra provet på tisdag som ett “förprov” istället, dvs eleverna får chans att testa sina kunskaper och se frågorna, skriva det de kan och sedan får de ytterligare en chans veckan därpå, då vi gör ett test med liknande frågor om samma innehåll. På så sätt kan de till andra tillfället koncentrera sig på det de missade första gången. Jag har också påpekat noga för dem att jag bara tittar på det de visar mig att de kan (vad de ev inte kan bedömer jag inte) vilket betyder att de aldrig ska vara rädda för att ställa frågor, skriva/säga “fel” svar etc utan bara försöka visa så mycket som möjligt av sina kunskaper.

I matte håller vi nu på att avsluta kapitlet “Koordinatsystem och lägesmått”, vilket i stort sett alla verkar ha bra koll på. Vi ska göra diagnosen på måndag, innan vi går vidare till nästa kapitel som handlar om “Algebra”. Se nytt måldokument.

I samhällskunskapen har klassen nu påbörjat området lag & rätt och läxan till fredag är att läsa s 88-91 om brott och straff samt om hur gången är från det att brottet begås tills man blir dömd.  Om man vill se en kort genomgång som förklarar dessa begrepp lite mer ingående hittar man dem på https://www.so-rummet.se/content/lag-och-ratt-lite-begrepp-del-1.

Under dagens lektion i svenska tittade vi på ett program från urskola.se som heter Retorikmatchen, som lite inspiration inför arbetet med debattartiklar och muntliga debatter i svenska. Nästa vecka kommer vi att börja förbereda våra debattartiklar.

Nästa vecka kommer vi även göra färdigt våra texter om “London sights” i engelska och sedan presentera dem muntligt för varandra i grupper. Sedan fortsätter vi med träning inför de nationella proven. 

På bilden kommer vi att skriva utvärderingar och därefter arbeta med kollage. Om det är någon som har gamla veckotidningar eller andra tidskrifter med mycket bilder hemma, som ni kan tänka er att skänka till skolan så är det mycket välkommet.

Läxor mm till vecka 47

Måndag 20/11
Idrott

Tisdag 21/11
KIF-möte 8.00-8.45
Kemi – “förprov” Ämnen runt omkring oss (se ovan för mer info)

Onsdag 22/11
Förberedelselektion inför nationellt prov i svenska 8.00-9.20
Eng – Workbook övn 1 och 2a på sidan 51-52
Sv – Stencilhäfte “Satslära”

Torsdag 23/11
Nationellt prov i svenska (se tider och grupper i föregående veckobrev)
Ma- stencil “Proportionella samband”

Fredag 24/11
So – s. 88-91 i samhällskunskapsboken
Idrott

Kommande aktiviteter mm:
18 november – KIF-resa till Lakers – Skellefteå (mer info på bloggens förstasida)
21 november – Prov i kemi “Ämnen runt omkring oss” – se måldokument.
22 november – Förberedelselektion inför nationellt prov i svenska
23 november – Muntligt nationellt prov i svenska
29 november – Muntligt nationellt prov i matte
30 november – Black Forest (Skapande skola) på Ikea aktivitetshus
8 december – Muntligt nationellt prov i engelska
11 december – Workshop Black Forest

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.