Bygg en bro

Nu har vi gjort ännu en utmaning i Make IT Flow och denna gång fick vi testa ett flöde av idéer. Uppgiften var följande: Bygg en konstruktion med blomsterpinnar ovanpå de tre “basmuggarna” så att den fjärde muggen kan placeras ovanpå pinnkonstruktionen, någonstans mitt emellan de tre muggarna som står på bordet. Placera de tre muggarna i en triangel. Avståndet mellan muggarna skulle vara större än blompinnarnas längd. Ingen tejp fick användas. Varken pinnar eller muggar fick brytas eller förändras på något sätt.

Uppgiften gjordes parvis och alla kastade sig över uppgiften och trodde att den var hur enkel som helst. Det var dock klurigare än det verkade och vissa par körde fast till en början.

Tindra skulle precis sätta på muggen  överst för att slutföra uppgiften och då rasade konstruktionen.

Till slut lyckade dock alla på ett eller annat sätt få ihop en konstruktion som höll. Det var allt från någon som klarade det med tre blompinnar till de som byggde riktig “spindelväv”.

När alla hade lyckats gick vi runt och tittade på samtliga. Klassens åsikt var att den snyggaste var den konstruktion där flest pinnar använts i ett spindelvävsmönster, men att det var lättare att bygga så än att bara använda tre pinnar.

Det här inlägget postades i Make IT Flow. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *