6a, Infobrev 2017-12-17

Hej!

I veckan har vi haft workshop tillsammans med en danspedagog från Regionteatern (som uppföljning på föreställningen Black Forest). Detta var väldigt roligt och uppskattat av alla. Vi kunde konstatera att det inte är det lättaste att få kroppens alla muskler att göra det vi vill på beställning, men det finns en väldigt bra rytmkänsla i klassen och eleverna samarbetade mycket bra!

I onsdags var vi och tittade på femmornas luciaframträdande som var stämningsfullt med vacker sång och bra regi. Nästa gång det är ett stort framträdande är det skolavslutningen i juni. Då är det vi sexor som ansvarar för avslutningen.

På tisdag i nästa vecka kommer vi att ha julpysseldag för samtliga 6:or. Klasserna blir indelade i blandade grupper och får gå runt på olika stationer. Det blir en härlig blandning av olika aktiviteter som pepparkaksbak, julgodis- och polkagristillverkning, dans, kahoot, pyssel och lite film.

På torsdag avslutar vi terminen. Eftersom våra 6:or hade en längre skoldag när vi var på besök i Huseby, kompenserar vi dem för den tiden på torsdag eftermiddagen och slutar därför redan kl 12.00. Det går dock inga extra skolskjutsar hem vid den tiden, så vi hoppas att det är ok med er föräldrar och att alla elever har möjlighet att ta sig hem själva, bli hämtade eller  kan följa med någon kompis hem på eftermiddagen. Uppstår det några problem för någon elev så får ni höra av er!

På torsdag kommer även eleverna få sina första betyg. Det medför blandade känslor. Det har varit mycket betygsfunderingar och betygsprat hos eleverna den senaste tiden. Många betyg är satta, men vill påminna om att eleverna inte får betyg i historia och biologi. De senaste veckorna har varit mycket intensiva och eleverna har gjort sitt allra yttersta. Det har dock varit mycket roligt att se elevernas positiva utveckling, från hösten 2016 tills nu. Alla har gjort en imponerande resa, utifrån sina förutsättningar. Oavsett vilket betyg man får ska alla vara så stolta över sig själva och sin insats! 

Innebandydiscots spelschema finns nu på www.gemolinne.se

Läxor mm vecka 51

Måndag 18/12

Tisdag 19/12
Pysseldag

Onsdag 20/12

Torsdag 21/12
Julavslutning; skolan slutar kl 12.00

Kommande aktiviteter mm:
19 december – Julpysseldag
21 december – Julavslutning
9 januari  – Vårterminen startar

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.