6b, veckobrev 2017-12-17

Hej!

I veckan har vi haft workshop tillsammans med en danspedagog från Regionteatern (som uppföljning på föreställningen Black Forest), vilket var väldigt roligt. Vi kunde konstatera att det inte är det lättaste att få kroppens alla muskler att göra det vi vill på beställning, men det finns en väldigt bra rytmkänsla i klassen och eleverna samarbetade mycket bra!

I onsdags var vi och tittade på femmornas luciaframträdande som var stämningsfullt med vacker sång och bra regi. Nästa gång det är stort framträdande är det vi sexor som uppträder på skolavslutningen. En hisnande tanke.

På tisdag i nästa vecka kommer vi att ha julpysseldag för samtliga 6:or. Klasserna blir indelade i blandade grupper och får gå runt på olika stationer. Det blir en härlig blandning av olika aktiviteter som pepparkaksbak, julgodis- och polkagristillverkning, dans, kahoot, pyssel och lite film.

På torsdag avslutar vi terminen. Eftersom våra 6:or hade en längre skoldag när vi var på besök i Huseby, kompenserar vi dem för den tiden på torsdag em och slutar därför redan kl 12.00. Det går dock inga extra skolskjutsar hem vid den tiden, så vi hoppas att det är ok med er föräldrar och att alla elever har möjlighet att ta sig hem själva, bli hämtade eller  kan följa med någon kompis hem på eftermiddagen. Uppstår det några problem för någon elev så får ni höra av er!

Det har varit mycket betygsfunderingar och betygsprat hos eleverna den senaste tiden. Själv har jag  satt strax över 200 olika betyg den här terminen, så det har varit några intensiva veckor så här i slutet. När jag suttit och gjort bedömningar har jag slagits över den enorma utveckling alla har gjort sedan starten av åk 4. Oavsett vilket betyg man får ska alla vara så stolta över sig själva och sin insats!

Vi har också pratat mycket om vad ett betyg är egentligen. Är det bara en bokstav som definierar vem du är som person, eller är det en bokstav som visar vilken kunskap du har precis just nu inom något område/ämne? Vi har tillsammans i klassen bestämt att vi istället för betyg pratar kunskap eftersom det säger mycket mer. Du kan t.ex. ha stor kunskap när det gäller läsförståelse och att muntligt framföra dina åsikter, men inte kommit riktigt lika långt när det gäller den skriftliga förmågan. Skulle vi då säga att hen har E i svenska så säger det egentligen ingenting. Säger vi istället att hen har stora kunskaper i läsförståelse och muntlig förmåga men behöver utveckla den skriftliga så säger det desto mer.

Läxor mm vecka 51

Måndag 18/12

Tisdag 19/12
Pysseldag

Onsdag 20/12

Torsdag 21/12
Julavslutning; skolan slutar kl 12.00

Kommande aktiviteter mm:
19 december – Julpysseldag
21 december – Julavslutning
9 januari  – Vårterminen startar

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.