20180112, 6a Veckoinfo

Hej och välkomna till en ny termin på Klöxhult

Det var mycket roligt att träffa alla igen. Nu väntar en spännande, händelserik och sista termin på Klöxhultsskolan.

Veckan har inneburit en del uppstart. I matematiken har vi bytt lärobok, från Matteborgen 6A till Matteborgen 6B. I den börjar vi på kapitel 7, som tar upp vikt, volym, hastighet och skala. Tänk att 1dm3 är lika mycket som 1l. Rymmer en kaffekopp 1,5dl eller 1,5cl? En flaska saft rymmer 75? Ska det vara dl eller cl?
Eleverna har fått ett läxschema för kommande läxor i matematik. Läxan kommer att vara ca 20 repetitionsuppgifter, som finns i Målgången i Matteborgen 6B. Läxschemat visar vilka uppgifter som ska göras respektive vecka fram till v. 15. Läxorna görs i ett litet räknehäfte.

På lektionerna i svenska har vi börjat repetera hur olika texttyper är uppbyggda. Vi har börjat med instruerande texter. Vi kommer även att repetera skrivregler och läsförståelse. På bloggen finns mallar för hur olika texttyper är uppbyggda. http://kloxhult46.vibloggar.nu/2017/11/08/studietips-i-svenska/

I so studerar vi några veckor religionerna hinduism och buddhism. Arbetsområdet kommer att avslutas med ett skriftligt prov onsdagen den 31 januari. För de elever som vill repetera eller träna mer hemma finns det några korta genomgångar på Youtube som man kan titta på:

I no fortsätter arbetet med biologi och med livets utveckling. Måldokument för detta finner ni på bloggen. http://kloxhult46.vibloggar.nu/category/mal-no-6a/

I schemat har blivit ett par förändringar. Dels genom att eleverna har bytt slöjdgrupper. De som i höstas hade träslöjd, nu har textilslöjd. Det innebär även att hade man hemkunskap före lunch tidigare, så har man det nu efter lunch.
Men även tisdagens pulspass har försvunnit. Ansvarig för detta har varit Samuel, som nu har slutat på skolan. Istället har vi lagt matte på det tillfället. Ny schema kommer.

Läxor mm vecka 3

Måndag 15/1
Idrott, musik

Tisdag 16/1

Onsdag 17/1
Bild
: Bestämt vilket djur man ska skulptera, samt titta på youtube-klippen på bloggen
Matematik: Uppg 38-64 i “Målgången”
Eng
: Frivillig läxa att läsa och översätta dialogen s42

Torsdag 18/1
Religion
: hinduismen s. 94-95 + anteckningar
Idrott

Fredag 19/1
Biologi
: Läsa s 44-45
Kommande aktiviteter mm:
24 januari – Språkintroduktion av lärare från Linnéskolan
30 januari – Studiedag
31 januari – Prov hinduism & buddhism
6 februari – Np svenska
8 februari – Np svenska
13 februari – Senast lämna språkvalsblankett till mentor
13 februari – Friluftsdag

 

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.