6a, Veckoinfo 2018-01-19

Hej!

Äntligen kom det lite snö! Nu får vi hoppas att den får vara kvar lite, så att vi får njuta av den. Dessvärre så medför det att det även blir lite blötare inne, så extra strumpor eller inneskor kan vara bra att ha.

I och med att arbetet med Klöxhultsskolans tillbyggnad nu är igång, så har man spärrat av en del av skolgården. Detta är området från Arken och ner mot Ringvägen. Området är avspärrat och det innebär att ingen får vistas innanför avspärrningen.

I svenskan gjort lite några gamla nationella prov. Det har varit både läsförståelse och skrivuppgift om att skriva en instruktion. Vi fick oss några glada skratt när vi skulle följa dessa instruktioner. Slutsatsen var att tänka på att följa instruktionen för uppgiften. Vad är målet med spelet/leken samt förklara alla steg tydligt för att det inte ska uppstå några missförstånd. T.ex. att vid brännbollsspel kan det vara bra att ha slagrack och att ”Vildhästarna” ska springa runt.

Under lektionerna i religion fortsätter vi att fördjupa oss inom Buddhismen. Många intressanta tankar och funderingar väcks om hur deras syn på världen och tron är. I veckan har vi även lärt oss lite mer om Dalai Lama. Tänk att som 3-åring anses vara utvald!
Läxan till nästa vecka är att titta på två av klipp från youtube:
Hinduism:
https://www.youtube.com/watch?v=5k-48_Ws9C4
https://www.youtube.com/watch?v=6xn2F5Mv1jc
Buddhism:
https://www.youtube.com/watch?v=OgvZYLQbR2g
https://www.youtube.com/watch?v=z2D6ZIumzwc

På bilden fortsatte eleverna med sina skisser av sina kommande djur. Det var knepigt att få till de rätta proportionerna. Många ser fram emot att få påbörjar sina lerprojekt. Vilken teknik passar bäst? Kavling? Tumling? Ringling? Hur mycket slickers behövs? Det var roligt att höra eleverna använda de nya begreppen! Det ska bli spännande att se slutresultatet och dess likhet med skissen.

På matematiklektionerna har vi jobbat vidare med hastighet och skala. Hur skiljer vi mellan förstoring och förminskning? På tisdag är det dags för diagnosen. Därefter fortsätter vi med kapitel 8, Cirkeln.

Läxor mm vecka 4

Måndag 22/1
Idrott, musik

Tisdag 23/1
Matematik
: Diagnos 7

Onsdag 24/1 – OBS!! Börjar 08.00
Språkvalsintroduktion
av språklärare i franska, tyska och spanska från Linnéskolan
Bild
: Skissen till djuret ska vara klar
Matematik: Uppg. 65-85 i “Målgången”
Eng
: Läsa texten om astronauter, skriva stödord och träna på att återberätta texten.

Torsdag 25/1
Religion
: Titta på filmer om hinduism och buddhism, se länkar i veckobrevet
Idrott

Fredag 26/1
Biologi
: Läsa s 46-49

Kommande aktiviteter mm:
24 januari – Språkintroduktion av lärare från Linnéskolan
30 januari – Studiedag
31 januari – Prov hinduism & buddhism
6 februari – Np svenska
8 februari – Np svenska
13 februari – Senast lämna språkvalsblankett till mentor
13 februari – Friluftsdag

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.