6b, veckobrev 2018-01-19

Hej!

I och med att en tillbyggnad av skolan är på gång är en del av skolgården avspärrad. Det gäller den sidan av skolan som ligger mot Skogens förskola och det innebär att ingen får gå innanför avspärrat område.

På veckans bildlektion blev skisserna till elevernas lerfigurer klara. Det ska bli spännande att om några veckor se slutresultatet och dess likhet med skissen.

I svenskan har vi tränat på gamla nationella prov både när det gäller läsförståelse och att skriva olika slags texter. Vi har bland annat skrivit instruktioner till ett spel eller en lek och vi har upptäckt hur svårt det är att komma ihåg och förklara alla steg. Vi testade att följa några instruktioner till några lekar och det ledde till en hel del skratt.

På idrotten är temat ”Redskap” precis avslutat. Eleverna har fått testa på olika övningar i ringar, matta, hopp och räck. De har testat, övat, övat, övat och det har gett resultat. Nu har vi påbörjat tema ”dans” och det har gått som en dans för eleverna. Line-dance var den första dansen vi hade och det är alla mycket duktiga i. Nästa dans är bugg och sedan blir det även vals.

Läxor mm vecka 3

Måndag 15/1
Mattediagnos

Tisdag 16/1
Besök av Narges Razmjoo, forskare på Linnéuniversitetet. Han kommer att berätta om sin resa som forskare, vad han forskar om och hur livet som forskare kan vara. Han kommer också att berätta om sitt forskningsområde som bl.a. handlar om hur man kan värma upp hus utan att fördärva miljön.
Biologi: s 46 – 49 i läroboken

Onsdag 17/1
Prova-på-språk genom besök av språklärarna i franska, tyska och spanska från Linnéskolan.

Torsdag 18/1
Eng: Läsa texten om astronauter, skriva stödord och träna på att återberätta texten.

Fredag 19/1
Matematik: Uppg 65 – 78 i kapitlet Målgången
So: Titta på filmer om buddhism https://www.youtube.com/watch?v=OgvZYLQbR2g
https://www.youtube.com/watch?v=z2D6ZIumzwc 

Kommande aktiviteter mm:
29 januari – Prov hinduism & buddhism
30 januari – Studiedag
6 februari – Np svenska
8 februari – Np svenska
13 februari – Senast lämna språkvalsblankett till mentor
13 februari – Friluftsdag
20 mars – Vernissage kl 14-16

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.