6b, veckoinfo 2018-02-09

Hej!

Vilka fantastiska elever vi har i klassen! Det visste jag visserligen sedan tidigare, men se dem sitta koncentrerade för att skriva och läsa nationella prov i upp till 100 minuter åt gången och inte lämna in svaren en minut för tidigt, är imponerande. Det ska bli riktigt spännande att se resultaten.

Mycket fokus denna vecka har helt naturligt varit på de nationella proven, men vi har hunnit med en hel del annat också. I matten har vi tränat på att räkna ut cirkelns area och omkrets samt hämta information från cirkeldiagram. Från och med nästa vecka kommer vi att jobba med arbetsområde “Repetition och tid” fram tills np i matematik 10e och 12e april. (Måldokument finns här på bloggen).

I no har klassen haft en lektion med det nya arbetsområdet “Rörelse och kraft” i fysik. (Se måldokument här på bloggen)

I svenska kommer vi nästa vecka börja läsa och skriva faktatexter. (Se måldokument här på bloggen).

På tisdag kommer jag, Camilla & Cissi att rätta prov hela dagen så eleverna i åk 6 har en friluftsdag tillsammans med idrottslärare Mikael samt Emanuel och Simon från fritids. På förmiddagen kommer de att åka buss till Diö ishall för skridskoåkning och sedan äts lunchen på skolan som vanligt. På eftermiddagen får man välja mellan att ha uteaktiviteter på skolområdet eller titta på film. Detaljerad information om fika o.s.v. finns på bloggens startsida.

Jag vill också påminna er som inte lämnat språkvalsblanketten att göra det senast onsdag i nästa vecka.

Till vecka 9
Musik-Micke meddelar att efter lovet ska de spela piano på musiken! Som introduktion går vi igenom hur man skriver och läser noter så vi är väl förberedda inför pianospelet. Läxa är att läsa igenom texten tills vi ses igen efter lovet.

Download (PDF, Unknown)

Läxor mm vecka 7

Måndag 12/2
Prov biologi s 44-57

Tisdag 13/2
Friluftsdag: Skridskor, hjälm, fika (pulka)

Onsdag 14/2
Skolbarometern i matsalen kl 8.15
Historialäxa om livet i städerna och på landet s 172-175
Senast lämna språkvalsblanketten

Torsdag 15/2
Eng: Test unit 4

Fredag 16/2

Kommande aktiviteter mm
27 februari – matteprov kap 6-7
5 mars – besök av elever från Linnéskolan
13 mars – öppet hus på Linnéskolan kl 17-19
20 mars – vernissage på skolan kl 14.30-16.00
10 april – np matematik
12 april – np matematik
2 maj – np engelska
4 maj – np engelska

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.