6a, Veckoinfo 2018-02-09

Hej!

Vilken vecka vi har haft! Eleverna har kämpat på mycket bra med de nationella proven i svenska. De har både fått läsa texter och svara på frågor, samt skriva två olika texter. Alla kämpade på bra och gjorde sitt

Under våra lektioner i svenska kommer vi att fortsätta med att läsa och skriva faktatexter. (Måldokument finns på bloggen)

På tisdag är det dags för friluftsdag. Alla elever i 6:an kommer, tillsammans med idrottslärare Mikael, Simon och Emanuel från Oasen, att åka till Diö ishall för att åka skridskor. De är tillbaka på Klöxhultsskolan till lunch. Eftermiddagen kommer det att bli olika aktiviteter, beroende på vilket väder det är. Cissi, Anette och jag kommer inte att medverka, utan istället kommer vi att rätta nationella prov.

Tänk på att språkvalsblanketten ska lämnas senast onsdag nästa vecka.

Musik-Micke hälsar att vecka 7 är sista gången, för den här omgången som vi spelar gitarr. Sista veckan övar vi och gör färdigt både ”Yellow submarine” och ”Knockin on heavens door”. Jag bifogar ackorden om du har möjlighet eller lust att öva på egen hand.

Download (PDF, 362KB)

Download (PDF, 354KB)

Till vecka 9
Musik-Micke meddelar att efter lovet ska de spela piano på musiken! Som introduktion går vi igenom hur man skriver och läser noter så vi är väl förberedda inför pianospelet. Läxa är att läsa igenom texten tills vi ses igen efter lovet.

Download (PDF, Unknown)

 

Läxor mm vecka 7

Måndag 12/2
Idrott, musik

Tisdag 13/2
Friluftsdag, se info på bloggen http://kloxhult46.vibloggar.nu/

Onsdag 14/2
Eng
– Test Unit 4
Ma – uppgifter 129-144
Skolbarometern i matsalen kl 8.15
Senast lämna språkvalsblanketten

Torsdag 15/2
Hi
– begrepp; borgare, exportera, importera, arrendera, bruk, församling, fattigbricka, reform, tryckfrihet, pest, missväxt, stupat, krigsfånge
Idrott

Fredag 16/2

Kommande aktiviteter mm
27 februari – matteprov kap 6-7
5 mars – besök av elever från Linnéskolan
13 mars – öppet hus på Linnéskolan kl 17-19
20 mars – vernissage på skolan kl 14.30-16.00

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.