6b veckoinfo 2018-04-12

Hej!

Vilka elever vi har i klassen! Jag blev nästan trött bara av att se deras energi, koncentration och vilja att lösa svåra uppgifter på de nationella proven i matematik. Några satt till och med och räknade på rasterna mellan proven.

Det har varit mycket fokus på de nationella proven men i bild har eleverna börjat att göra en parafras med utgångspunkt i ett känt konstverk. De ska alltså förändra
originalmålningen men man ska ändå känna igen den. De ska också kunna förklara hur de tänkt, vad de gjort osv och redovisa detta inför klassen.

Från och med nästa vecka är det uteidrott som gäller oavsett väder.

Vi har nu fått besked från Lunds Universitet att vi tillsammans med 6A och 6C är välkomna dit den 24 maj för en dag i naturvetenskapens tecken. Vi kommer att se en biologi, en kemi och en fysik och lasershow. Jag återkommer längre fram med mer information om vad som gäller den dagen.

När det gäller planeringen inför skolresan jobbar de olika grupperna aktivt och på måndag kommer eleverna att få se ett färdigt förslag på program för de båda dagarna.

När vi träffades på föräldramötet nämnde jag att vi skulle ha utvecklingssamtal när samtliga nationella prov är gjorda. Samtalen kommer att vara 30 min och ni kommer då att få se elevernas prov samt resultatsammanställning. Som tidigare har jag gjort ett schema för tider och elever och om tiden inte passar ber jag er byta med varandra och informera mig så jag är förberedd på rätt elev.

Download (DOCX, 12KB)

 

 

 

Läxor mm vecka 16

Måndag 16/4

Tisdag 17/4

Onsdag 18/4

Torsdag 19/4

Fredag 20/4
So – test på jordens inre och yttre krafter (hela häftet)

Kommande aktiviteter mm
30 april – lovdag
2 maj – np engelska
4 maj – np engelska
11 maj – lovdag
24 maj – Resa till Lund
7 – 8 juni – skolresa
13 juni – aktivitetsdag på Linnéskolan
15 juni – skolavslutning

Det här inlägget postades i Läsåret 2017/18. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.