Rymdmat – Make space

Idag har vi haft en härlig dag helt i rymdens och experimentens anda! Det har varit en febril aktivitet med allt från tillagning av rymdchips till att bygga en geodetisk kupol.

Astronauter äter i princip samma saker i rymden som vi gör på jorden. Men en del
mat måste tillagas på ett annat sätt och eleverna fick göra ett experiment som handlade om att låta vatten avdunsta från rotfrukter och på så sätt väga mindre. Vi började med att skala morötter, palsternacka och rödbetor för att sedan skiva dem och väga dem var för sig. Därefter la vi på lite olja och hade dem i ugnen i en halvtimme och sedan vägde vi igen. Det var en stor skillnad på vikten. I morgon ska alla få provsmaka lite.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.