Rymdkommunikation – Make space

Att leva i ett rymdskepp kan vara svårt om all teknisk utrustning inte fungerar som den ska. Astronauterna är beroende av tekniska system för att styra temperatur, tryck, fuktighet, belysning, vatten, elektricitet.

Eleverna fick låtsas att de var ombord på en rymdstation när det har blivit fel på sändaren så astronauterna inte kan meddela sig med markkontrollen. Däremot fungerar deras mottagare så att de kan höra markkontrollen. Markkontrollen ska i denna övning instruera astronauterna att bygga en reservsändare. För att säkerställa att man ger riktiga
instruktioner bygger markkontrollen samtidigt en likadan sändare (med LEGO/Duplo).

Vi delade upp oss över en stor yta och var två elever från 4a som var markkontrollanter och två elever från 4c var astronauter och sedan började de ge instruktioner och bygga med lego. Det var riktigt svårt att få till samma utseende på båda sändarna. Man var tvungen att vara övertydlig i sina instruktioner och de som lyssnade kunde ju inte ställa några följdfrågor eller be om upprepning eftersom det inte fanns någon kommunikation på det hållet. Till slut lyckades några få till likadana sändare, men vi fick se fler som inte stämde överens.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.