4b, Rocket Science

Lektionen började med intensivt byggande av några elever. En fråga som de ställde sig var ”Hur ska raketen se ut, för att komma så långt som möjligt?”
Tillsammans diskuterade de olika förslag som skulle kunna ge raketen rätt förutsättningar.

Sedan kom nästa fundering ”Hur skulle man vinkla raketen för att komma så långt som möjligt?” Ute på skolgården blev det sedan att testa lite olika förslag och tillsammans kom man fram till att en lutning på 45 grader skulle göra så att raketen kom längst.
Både byggandet och raketuppskjutningen bjöd oss på många kluriga funderingar och flera glada skratt.

Till exempel kunde man provlyfta raketen med att bara blåsa iväg den, men då var svårt att göra en rättvis bedömning. Dessutom uppmärksammade vi att det gällde att verkligen se till att alla springor var tejpade, för annars kunde det läcka ut luft.

Det här inlägget postades i Mot nya höjder!. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.