4b, Rymdchips

Ett par frågor kom under arbetets gång. Hur lagar man mat i rymden? Vad äter man egentligen som fredags- och lördagssnacks i rymden? Det medförde att några elever fick i uppgift att fixa lite rymdmat och rymdsnacks till sina klasskamrater.
Eleverna fick rödbetor, palsternackor och morötter. Dessa skulle de först skala, sedan skiva dem tunt och slutligen väga varje rotfrukt för sig. Att skala rotfrukter är inte alltid lätt. Några plåster behövdes.
Därefter blandade man de olika sorterna med lite olja och sedan fick de in i ugnen. Där var de lite längre än en halvtimme. Sedan fick de återigen väga de olika rotfrukterna. Resultatet som vi kunde se var att det var en stor skillnad mellan deras vikt.
Slutligen fick alla smaka dessa rymdchips. Dessa chips var mycket uppskattade av eleverna, som riktigt snabbt smaskade i sig dem. Så snabbt att vi tyvärr glömde  fotografera dem.

Det här inlägget postades i Mot nya höjder!. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *