4b, Rymdpromenad med QR-koder

Nästa uppgift var att fundera över avstånden i rymden. Här började vi med att titta på en film från sli.se ”Rymden i fokus: Planeter”. Det samtalades om olika grupper av planeter och vad som var speciellt för varje grupp, de inre, yttre respektive dvärgplaneterna.

För att lära oss mer om de olika planeterna delades klassen in i expertgrupper. Varje expertgrupp fick ett ansvarsområde. De skulle bland annat ta reda på; planetens upptäckare, vad den består av, avståndet till jorden, består av samt övrigt.

Varje expertgrupp skulle även göra en skalenlig kopia av sitt expertområde. Informationen lades sedan in och blev till en QR-kod.

Detta bildspel kräver JavaScript.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

 

Det här inlägget postades i Mot nya höjder!. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.