4a, veckobrev 190503

Yippie! Idag fick vi veta att vi tillsammans med de andra två fyrorna fått en belöning för att vi genomfört och bloggat om så många olika utmaningar inom rymdtemat i Mot nya höjder. Det innbär att vi kommer att få åka till Linnéuniversitetet i Växjö den 22 maj för en vetenskapsdag med rymdtema och en rymdshow av Tekniska museet i Stockholm. Det ser vi fram emot!

Idrottslärare Micke informerar om följande: På idrotten har eleverna friidrott i grenarna 60m, höjdhopp, längdhopp och kast med liten boll. Den 29 Maj kl 08:50 – 14:00 är det kommunmästerskap i just dessa grenar på Linnéskolan och därför tränar vi mycket friidrott på lektionerna. Eleverna som deltar i denna tävling är från åk 4-6 i hela kommunen och de tävlar årskursvis. Eleverna får skriva upp sig på listor efter lektionerna om de känner att de vill delta i kommunmästerskapen och just nu är det en intresseanmälan eftersom det bara kan delta 3 killar/tjejer i varje gren från varje klass. De elever som senare kommer med i tävlingen kommer att få ett infobrev med sig hem. Jag tvingar ingen att vara med, men givetvis hoppas jag att så många som möjligt vill det.

Den här veckan har vi börjat läsa en ny gemensam bok i svenska och eleverna har fått i läxa att läsa t o m s. 66 till nästa torsdag. De ska också göra 3 uppgifter i sin läslogg (röd skrivbok). Det är mycket viktigt att alla sköter  denna läxa, för att det ska kunna bli bra gruppdiskussioner på lektionerna här i skolan sedan. Alla elever har fått ett lässchema där jag ger förslag på hur man kan dela upp läxan på olika dagar under veckan. För denna veckas läsning ser förslaget ut enligt följande:

Vecka 19
Tors 2/5 28-33 uppg 1 (lagfart, bräcklig, pampig)
Fre 3/5 34-42 uppg 1 (kyffiga, avsats, jalusiluckor, flottan)
Mån 6/5 43-50 uppg 1 (sylvassa, förmyndare) + uppg 2
Tis 7/5 51-61 uppg 1 (hummertinor, tidvattnet, järnkonsol)
Ons 8/5 62-66 uppg 3 + fundera på uppg 4 och 5

Uppgifter:

Amiralens arvinge s. 28-66

Svara på frågorna i din läslogg. Överst på sidan skriver du bokens namn och sidorna som du läst. Svara med hela meningar och så utförligt som möjligt.

  1. Vad betyder följande ord? Förklara. Lagfart (s. 29), bräcklig (s. 30), pampig (s. 31) kyffiga (s. 34), avsats (s. 35), jalusiluckor (s. 35), flottan (s. 37), sylvassa (s. 44), förmyndare (s. 48), hummertinor (s. 54), tidvattnet (s.55), järnkonsol (s. 55)
  2. Ett kapitel heter Gäddan. Förklara varför kapitlet heter så.
  3. På s. 62 står det ”Han visste minsann vilken sida av brödskivan som smöret fanns på, som hans styvfar skulle ha sagt”. Vad menar han med det tror du?

Vecka 19

Måndag 6/5
Läxhjälp 14.15

Tisdag 7/5
Idrott ute

Onsdag 8/5
Läxhjälp 14.15

Torsdag 9/5
Svenska – läsläxa Amiralens arvinge t o m s. 66+ uppgifter (se ovan)
Ma – kopieringsunderlag “Samlade räknebanker 2”

Fredag 10/5
Idrott ute

Kommande aktiviteter mm
16 maj                                Matteprov “Enheter, längd, vikt och volym”
22 maj                                Mot nya höjder, Linnéuniversitetet Växjö
29 maj                                Kommunmästerskap friidrott
30 maj                                Lovdag
31 maj                                 Studiedag
6 juni                                  Lovdag
7 juni                                   Studiedag
14 juni                                 Skolavslutning

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *