4c, veckobrev 2019-05-03

Hej!

Idag har klassen fått veta att vi tillsammans med de andra två fyrorna fått en belöning från Mot nya höjder för att vi gjort så många olika rymdutmaningar. Det innebär att vi den 22 maj kommer att åka till Linnéuniversitetet i Växjö för en vetenskapsdag med rymdtema och en rymdshow av Tekniska museet i Stockholm.

Den här veckan har vi börjat jobba med ett nytt kapitel i matte som handlar om att räkna med tal upp till 100 000 i de fyra räknesätten. Det blir också en repetition av uppställning i addition, subtraktion, division och multiplikation.

I svenskan jobbar vi i grupper med ”Ön”. Det är ett arbete som passar bra ihop med samhällskunskapen där vi pratar om allas lika värde, normer, lagar, regler, demokrati och diktatur. De färdiga arbetena kommer eleverna att få presentera för andra på ett eller annat sätt, men hur har vi inte bestämt ännu.

Information från idrottslärare Micke: På idrotten har eleverna friidrott i grenarna 60m, höjdhopp, längdhopp och kast med liten boll. 29 Maj 08:50 – 14:00 är det kommunmästerskap i just dessa grenar på Linnéskolan och därför tränar vi mycket friidrott på lektionerna. Eleverna som deltar i denna tävling är från åk 4-6 i hela kommunen och de tävlar årskursvis. Eleverna får skriva upp sig på listor efter lektionerna om de känner att de vill delta i kommunmästerskapen och just nu är det en intresseanmälan eftersom det bara kan delta 3 killar/tjejer i varje gren från varje klass. De elever som senare kommer med i tävlingen kommer att få ett infobrev med sig hem. Jag tvingar ingen att vara med, men givetvis hoppas jag att så många som möjligt vill detta.

Läxor mm vecka 19

Måndag 6/5

Tisdag 7/5

Idrott utomhus

Onsdag 8/5
Idrott utomhus

Torsdag 9/5
Sv: Läsläxa enligt följande:
Men finns ändå: läsa s 40 – 69
Mörka hemligheter: läsa s 41 – 81
Den sorgsna veterinären: läsa s 35 – 64
Den danske rånaren: läsa s 34 – 65
Den vita kameleonten: läsa s 45 – 77
Mysteriet på kyrkogården: läsa s 33 – 56
Midnatt: läsa s 27 – 52

Eng: texten på sid 53 i Textbook., “About Rattlesnakes”. Fokus på att kunna läsa och översätta stycket. Inga meningar att skriva.

Fredag 10/5
Ma:
Uppgifterna s 218 i matteboken. Svaren skrivs i matteläxboken.

Kommande aktiviteter mm
16 maj                                 Test på unit “Body/Clothes” och “Hobbies/Weather”.
22 maj                                 Linnéuniversitetet Mot nya höjder
29 maj                                 Kommunmästerskap i friidrott
31 maj                                  Studiedag
7 juni                                    Studiedag
14 juni                                  Skolavslutning

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *