4a, veckobrev 190517

På onsdag 22/5 åker vi och de andra två fyrorna till Linnéuniversitetet i Växjö. Vi kommer först att gå en vandring på campus där vi får lära känna universitetet på olika stationer och sedan är det dags för att se en show om rymden. VExtra roligt och spännande är det att som inledning på showen kommer fyrornas rymdlåt att spelas upp för alla besökare. Vi kommer att vara både inom- och utomhus så kläder efter väder gäller. Till lunch har vi baguette och frukt med från skolan, men de som vill får gärna ta med en fika (inte godis, läsk, nötter, mandel eller sesamfrö). Vi åker från skolan strax efter åtta och kommer hem ca kl 14.

Jag har rättat matteproven som klassen hade igår torsdag och eleverna fick titta på dem i dag, men eftersom jag inte hunnit registrera resultaten i datorn så skickar jag hem dem för påskrift först nästa vecka. Det här med enheter brukar vara svårt för många, men jag tycker att de klarade det bra överlag. De är väldigt duktiga för att vara åk 4 elever måste jag säga. Nu har vi påbörjat ett nytt kapitel som handlar om “Stora tal”, där vi jobbar mycket med positionssytemet, taluppfattning, avrundning och även repeterar de fyra räknesätten (se måldokumentet under fliken klass 4a).

Onsdagen den 29 maj är det dags för Kommunmästerskapen i friidrott för alla kommunens fyror, femmor och sexor. De som tävlar är på Linnéskolan hela dagen och övriga är kvar på skolan.

De som tävlar har fått hem ett papper med starttider för de olika grenarna och ett papper som de och vårdnadshavare ska skriva på när det gäller hur eleverna tar sig till Linné. Ett tips är att eleverna fotar av papperet med starttider så att de har det i sin mobil. Det kommer att vara ett antal personal från Klöxhultsskolan på plats på Linné och jag kommer innan det är dags att informera om vilka som är där så att alla kan känna sig trygga.
Informationsbrev-kommunmästerskapen-2019-1.docx KM-TIDSSCHEMA-1.docx

Sista dagen på terminen går eleverna i skolan kl 8.00 – 11.00 och bussarna går hem kl 11.10. Ingen lunch serveras den dagen om man inte är på fritids.

 

Vecka 21

Måndag 20/5
Presentation av “Sommarlovsboken”
Klassråd
Läxhjälp kl 14.15

Tisdag 21/5
Idrott

Onsdag 22/5
Mot nya höjder – Växjö universitet hela dagen 8-14
Lämna lapp om KM (gäller endast tävlande)

Torsdag 23/5
Elevråd
Eng-prov “Body/Clothes+Hobbies/Weather”
Sv-läsläxa s.99-138+uppgifter (se nedan)

Fredag 24/5
Idrott
Matte-provet påskrivet

Kommande aktiviteter mm
22 maj                                Mot nya höjder, Linnéuniversitetet Växjö
23 maj                                Eng-prov “Body/Clothes and Hobbies/Weather”
29 maj                                Kommunmästerskap friidrott
30 maj                                Lovdag
31 maj                                 Studiedag
6 juni                                  Lovdag
7 juni                                   Studiedag
14 juni                                 Skolavslutning

Förslag på uppdelning av läsläxan:

Vecka 21
Tors 16/5 99-106
Fre 17/5 107-121
Mån 20/5 122-132
Tis 21/5 133-138
Ons 22/5 Uppgift

Uppgifter till Amiralens arvinge s. 99-138

  1. Fru Carelli är orolig över Stanley. Hon tycker att han bara petar i maten och att han har blivit väldigt tyst. Stanley säger först att det inte är något, men sedan berättar han att det är något han funderar på. Vad berättar han?
  2. När Stanley går ut i trädgården för att hämta trädgårdsredskapen som han glömt händer något otäckt. Vad?
  3. Hur klarar han sig ur den otäcka situationen?
  4. Vad berättar Lionell Rall för Stanley när de är ute på fisketur?
  5. Herr Rall säger också att ”allt ont som händer brukar slätas över på ett eller annat sätt”. Vad menar han med det? Har du eller någon i din närhet varit med om att något ”ont” slätats över någon gång? Vad kan det vara i så fall?
  6. Stanley lyckas lösa ”problemet”? Hur gör han?
  7. Nu uppstår ett nytt problem istället. Vad?

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *