I HAVE A DREAM

Årskurs 5 startade i veckan upp ett spännande projekt heter I Have A Dream, som vi kommer jobba med på elevens val i höst. Projektet kommer handla om drömmar, musik, kreativitet, medmänsklighet och Barnkonventionen. Dessutom behandlas en betydelsefull del inom svensk popmusikhistoria i popsagan om ABBA. I år firar Barnkonventionen 30 år som dessutom blir svensk lag 1 januari 2020. En av Barnkonventionens grundprinciper slår fast att varje barn har rätt att uttrycka sin mening och få den respekterad. I skolprojektet I Have A Dream får eleverna arbeta med att skapa musik, samtidigt som de får lära sig mer om Barnkonventionen. Eleverna får bland annat skriva en egen vers till ABBA:s låt ”I Have A Dream” och berätta om sina egna drömmar.

Det här inlägget postades i Musik. Bokmärk permalänken.

2 svar på I HAVE A DREAM

  1. Rossana Oliveira skriver:

    Looks like a great project, looking forward to see their work in the end.
    Well done to all the teachers envolved!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.