Biologi: Kroppen 5a och 5c

Den här veckan har vi startat upp arbetsområdet “Kroppen och våra sinnnen”.

För att väcka elevernas tankar kring temat gjorde vi först en övning som kallas Pingpong, där man skulle  turas om att associera kring temat tillsammans med sin axelkompis. Därefter fick hemgruppen arbeta tillsammans. Gruppens uppgift var att rita av konturerna av en kropp på spännpapp. Därefter skulle de tänka efter hur vi ser ut på insidan av kroppen. Var sitter de olika organen? Hur ser de ut? Hur stora är de?

Fem olika organ; hjärta, lungor, magsäck, tarmar och lever, skulle ritas upp på separata papper, klippas ut och fästas på kroppen där man trodde att de skulle sitta. Det blev många funderingar. Hur ser ett hjärta ut? Vilken färg har det? Var sitter levern? Hur stor är magsäcken?

Gruppernas planscher kommer sparas så att vi kan plocka fram dem under tiden vi läser om organen och “rätta till” utseendet och placeringen efterhand som vi lär oss.

Klass 5c

Klass 5a

Det här inlägget postades i Klass 5a, Klass 5c, NO. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.