5a, veckobrev 190823

Nu är första skolveckan avklarad och det har gått strålande! Det är alltid lite extra intensivt så här i början innan alla rutiner har satt sig och man börjar få kläm på nya scheman och annat, men eleverna har varit superduktiga!

I måndags samlades alla femmor i vår utegård där de bjöds på salta pinnar, cider och pampig musik för att fira in det nya året. Här hittar ni ett litet filmklipp från uppstarten:

Vi hälsar Klöxhultskolans femmor välkomna!

I informationen ni fick hem vid skolstart var det inte klart med bildlärare, men det är nu klart att vår vikarie Linnéa Hoff kommer att ha hand om detta ämne till en början.

I ämnet svenska arbetar vi med argumenterande texter. Vi kommer någon gång under vecka 41 få besök av författaren Malin Stehn vilket innebär att vi fram till dess ska försöka läsa flera av hennes böcker.

I matematiken börjar vi med huvudräkning, uppställning, ekvationer och prioriteringsregeln i de fyra räknesätten. Under sommaren har en del multiplikationskunskap glömts bort, så ett tips att träna lite extra multiplikationstabeller.

I So har eleverna detta läsår fått en ny lärare, Patrik Rozijan. Han har träffat klassen flera tillfällen under veckan. Han tycker det har gått jättebra och att det är en väldigt trevlig klass. I So arbetar femmorna nu med geografi och fördjupar sig i Norden och de nordiska länderna.

När det gäller No inleder vi med biologi och det första arbetsområdet handlar om kroppen och våra sinnen. Vi startade upp arbetet med en praktisk övning i grupp. Ett inlägg med lite bilder från uppstarten kommer inom kort. Klassen har fått i läxa till nästa vecka att gå in och titta på två små korta filmer (ca 4 min långa) samt göra ett quiz efter varje film. Filmerna hittar de på studi.se. Välj att logga in med Skolfederationen, då kommer en ruta upp där eleverna loggar in sig med samma användarnamn (08______)och lösenord som de har till datorerna här i skolan. När de kommer in på sidan så ska själva filmerna (Matspjälkning I och II) ligga där som ett uppdrag. De behöver bara göra Quiz 1,  övriga quiz är frivilliga.

Jag vill också påminna er om att fylla i och lämna tillbaka personbladet så snart som möjligt så att skolan har rätt kontaktuppgifter till er föräldrar.

Jag har fått in en hel del recensioner av sommarlovsböcker under sommaren. När jag gick igenom med klassen vilka som skickat in var det flera som hade läst men inte skickat in någon recension än. Det går bra att göra det även under veckan som kommer. En del har fått med sig en extra lapp hem med instruktioner, men om någon missat eller glömt så finns informationen även här:

Download (DOCX, 223KB)

Skolan erbjuder läxhjälp på måndagar kl 14.20-15.20. Läxhjälpen håller till i klassrum 4a (precis intill vårt). Karin Folkesson och Albin Pålsson är ansvariga lärare där. Ingen föranmälan krävs och man kan komma och gå under lektionspasset.

Läxor mm vecka 35

Måndag 26/8
Idrott utomhus

Tisdag 27/8

Onsdag 28/8
Idrott utomhus

Torsdag 29/8
SO: s.40-43

Fredag 30/8
NO:
Film och quiz på studi.se om kroppen (se instruktioner ovan)
Ma: Gör klart uppgifter på s. 6-7 och 10-11 i läxboken (de uppgifter du inte hunnit med på lektionerna) + repetera multiplikationstabellen

Kommande aktiviteter mm
11 september                        Skoljoggen
16 september                      Science Park, Växjö
26  september                    Studiedag
Vecka 44                             Höstlov
7 november                         Show Klöxhult 40 år
2 december                         Studiedag

Det här inlägget postades i 5a veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *