5b, Veckoinfo 2019-08-23

Hej!

Det var så härligt att äntligen få träffa alla igen! Vi började i måndagen med att samla alla femmor i vår atriumgård. Där blev de bjudna på salta pinnar, cider och strålande musik. Detta för att tillsammans fira in att det nya skolåret börjar.

Under veckan har vi sedan jobbat flitigt och mycket ambitiöst. Dessvärre är det fortfarande inte löst med bildlärare, men tillsvidare kommer Linnéa Hoff ha detta med stöd av Carina Lindgren.

På matten har vi börjat repetera med huvudräkning, uppställningar, prioriteringsregeln och problemlösning i de fyra räknesätten. Vi har även gjort ett multiplikationstest som eleverna kämpa de bra med. Tänk på att träna gärna lite extra på multiplikationen. Se målen här på bloggen.

I svenska har vi börjat arbeta med argumenterande texter. Eleverna har fått skriva en text och även bekanta sig med delarna i en argumenterande text. Se målen här på bloggen.
Dessutom har de fått veta att vecka 41 kommer vi få besök av författaren Malin Stehn. Det medför att vi kommer att läsa flera av hennes böcker i höst.

På so har vi börjat med geografin och repeterat kartan och dess funktion. Därefter kommer vi att lära oss mer om Norden och de nordiska länderna. Se målen här på bloggen.
Eleverna har fått göra en karta över hur de tror Norden ser ut och samtidigt placera ut namn länder, städer, berg och vatten samt placera ut där de bor. Detta tyckte många var en knepig uppgift.

I no har de Linda och det första arbetsområdet är biologi och kroppen. De har bland annat pratat om matspjälkningen. Se målen på bloggen.

I engelska har eleverna fått ett nytt läromedel, Magic. Detta läromedel är kopplat till studentlitteratur och eleverna kommer under nästa vecka att få lägga till detta läromedel på sin inloggning.

Läxhjälp erbjuder skolan på onsdagar. Det är mellan 14.15-15.15 och ansvariga pedagoger är Patrik Rozijan och Karin Folkesson. Man behöver inte anmäla sig i förväg och inte heller närvara under hela tiden.

Dessutom vill jag påminna om att schemat fortfarande är preliminärt. Målet är att schemat ska vara klart efter nästa vecka och då kommer även eleverna att få ett schema.

Till sist vill jag även påminna om att fylla i och lämna tillbaka personlappen så snart som möjligt så att vi har rätt kontaktuppgifter till er.

Läxor mm v. 35
Måndag 26/8
idrott – utomhus
matte – göra klart sidorna 6–7, 10–11

Tisdag 27/8

Onsdag 28/8

Torsdag 29/8
idrott – utomhus
Engelska – Kapitel 1, läsa och förstå texten, titta igenom glosorna. Viktigt är att läsa och förstå texten.

Fredag 30/8

Planerade aktiviteter
11 september                         Skoljoggen
16 september                       Science Park, Växjö
26 september                      Studiedag
Vecka 44                              Höstlov
7 november                         Show Klöxhult 40 år
2 december                         Studiedag
20 december                       Terminsavslutning

Det här inlägget postades i 5b veckobrev. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *